Tanjug
Aleksandar Vučić

Nakon sinoćne posete Paliću, mađarski predsednik Tamaš Šujok stigao je u Beograd, gde ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Priređen mu je svečani doček ispred Palate Srbija, nakon čega je usledio sastanak dvojice predsednika, prenosi RTS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je ispred Palate “Srbija” mađarskog kolegu Tamaša Šujoka. U njegovu čast postavljen je crveni tepih i intonirane himne dve zemlje.

– Dobro nam došli, dragi predsedniče Mađarske. Ovo je prva zvanična poseta predsednika Tamaša Šujoka Srbiji i predstavlja još jedan važan korak u jačanju prijateljskih odnosa i saradnje između naših zemalja. Razgovaraćemo o ekonomskoj saradnji, evropskim integracijama, kao i situaciji u regionu. Značaj ove posete je višestruk, jer će doprineti produbljivanju partnerstva i saradnje u ključnim oblastima –  napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Mađarske Tamaš Šujok stigao je u posetu Srbiji sinoć. Na Paliću se sastao sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom, gde su razgovarali o pitanjima nacionalne politike, o srpsko-mađarskim odnosima, o radu i daljim ciljevima SVM-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here