Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da Ukrajina neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije jer bi time u jednom danu izgubila sve adute koje ima u rukama i sav politički kredibilitet.

Vučić je to rekao na pitanje novinara na konferenciji za medije u Palati Srbija da se mogu čuti komentari da će Ukrajina priznati Kosovo.

Predsednik je podsetio da nam je Ukrajina prijateljska zemlja i da nikada nismo imali probleme.

“Mislim i uveren sam, da je predsednik Vladimir Zelenski mnogo mudriji i pametniji od šefa spoljnopolitčkog odbora ukrajinskog paralamenta (Oleksandar Merežga) jer zamislite da Ukrajina prizna nezavisno Kosovo, u jednom danu je izgubila sve što je imala u rukama. Danas može da kaže da se drži međunarondog prava i Povelje UN. Kako to posle može da kaže. Uveren sam da taj adut Zelenski neće baciti iz svojih ruke – rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da veruje da postoje pritisci i na sve evropske zemlje, na svih pet koje nisu priznale Kosovo, na zemlje od Ukrajine do Moldavije, jer postoje pritisci i na Srbiju zato što “Zapad želi da završi to pitanje KiM što pre moguće”.

– To je njihov posao, 15 godina to pokušavaju. Dobro im je išlo od 2008. do 2012, malo lošije posle toga, jer imaju više nepriznanja nego priznanja – rekao je predsednik Vučić i naglasio da ta borba nije laka.

– Još se borimo – poručio je predsednik i dodao da borba traje bez obzira koliko su ti koji se zalažu za nezavisnost KiM moćni.

6 COMMENTS

  1. Šta je vuna Kičo odmah panika ko da Ukrajina ne zna šta radi kakav UN kavi bakrači imaju podršku cjele EU i SAD Britanije Kvinte briga njih šta ti tupiš pa nemaju druga posla tebe da slušaju i tvoja podmukla mišlenja to zadrži za ovce u Srbiji koji te slušaju ko pijani prznače
    Ukrajina Kosovo i još 6 druge države istovrjemeno odoše u NATO ko Crna Gora 100% budi u to uveren ne naoružavaju oni Kosova i njihovu Vojsku sa Bajraktar i pješadisku Artiljeriju itd đabados.

    • To ne kapiram da 23 godine
      Nije Srbsko rukovodstvo
      Rezoluciju UN1244 sprovelo
      u delo i da vrati 1000 vojnika
      I policajaca?
      A K.albanci sve svoje prijateljske
      zemlje su na kosmet doveli
      da ih štite od Srba.
      Nemci Turci hrvati amerikanci,
      Englezi i tkd, oni ne sprovode
      Ono što je dogovoreno u UN
      Nego štite samo jednu stranu
      k ,albance a ne obe strane kako
      je dogovoreno.

  2. Kakav idiotski komentar LAZARA I KICE.Srbija nemanikakve obaveze da ond ne prizna Krim,i Dombas.Ali to Srbija nece uraditi jer Ukrajina nestaje i to priznanje nebi nista vredelo.

  3. Kakva Srbija Kavi Bakrači Kosovo je za Srbiju nočna mora i kočnica za pristupanju u EU još od 1999 nije više Srbija jadan si ti ako misliš da u Srbiji unutar pokraine moraš da putuješ sa Pasošem da bi kročio u zemljište Kosova hehe Kosovo ima svoju Vojsku Žandarmeriju Policiju Pravosuđe Parlament Ministarstvo Zdravstva Privrednu Komoru i najvažnije svoje Granične prjelaze i Granicu znači treba ti Pasoš !!! Druže nije Srbija več Republika Kosovo to što nije priznato od Srbije i nikada nemora biti priznata to nikoga nebrine dok pregovara se o pravilama preostalih Srba na Kosovu ne o Statusu Kosova jadniče i zato se sad ukida MTS Telekom mreža Srbije na teritoriji Kosova u Potpunosti i ovo nije sve sačekaj ima još pa vidječeš na kraju Kosovo NATO članica pozz.

  4. Mozda je ipak najveca zelja srpskog naroda na Kosovu – i van Kosova, najednostavnije izjasnila Nena.
    Kosovo je Srbija. Bojim se da ce to ostati samo parola i krilatica, nesto kapo: “Kasno Marko na Kosovo dodje.” Ostat ce to kao osveta za gubitak bitke 1389 – lepo komponirana pesma koja se peva uz gusle. Guslat cemo i nasu bol za gubitkom Kosova pripovedati i pevati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here