Screenshot/Instagram
Miloš Vučević

Kompromis nije poraz, niti znači da će Srbija ikada priznati Kosovo, poručio je danas premijer Srbije Miloš Vučević i ponovio da kompromis podrazumeva da obe strane treba podjednako da dobiju i izgube.

Komentarišući pisanje Slobodne Bosne, koja je njegovu izjavu da je Srbija za kompromis po pitanju Kosova, prenela pod naslovom “Vučević za razliku od Vučića daje normalne izjave”, Vučević je rekao da je u intervju za AFP, koji je bio na srpskom jeziku, rekao ono što predsednik Aleksandar Vučić govori 10 i više godina – da se, kada se priča o kompromisu, govori o uspehu u rešavanju tog pitanja.

“Nije vreme za junačenje”

– Kompromis nije poraz ni predaja, ne znači da ce iko ikada priznati “defakto” ili “dejure” tzv. kosovsku nezavisnost, ali je nama, Srbima i Srbiji potreban kompromis sa Albancima. To bi bio uspeh. Vrlo precizno sam rekao da obe strane treba da budu jednako zadovoljne i nezadovoljne, da ne dobije jedna strana sve. Kada kažem sve, ne mislim na teritoriju, da ne misle ljudi da govorimo o nekim podelama, već o odnosima Srba i Albanaca po pitanju KiM. Ali, daleko smo od nivoa mogućeg dogovora. Videćemo i danas vesti iz Brisela – rekao je Vučević.

Dodaje da je ono što je rekao politika Vlade Srbije, identična i podupire politiku Aleksandra Vučića.

– A to što mediji u Prištini, Tirani, Sarajevu, izvuku iz konteksta i prenesu, to nije važno. Najvažnije je da mi znamo šta radimo. Veliki narodi i države nisu veliki zbog teritorije, nego zbog spremnosti da traže mir i kada druga strana radi sve suprotno od postizanja mira. Nije vreme za junačenje, treba nam mudrost, da budemo strpljivi, da razumemo geopolitičke okolnosti… Kad bismo postigli kompromis bio bi to veliki uspeh za Srbiju i Srbe, jer bismo time zatvorili otvorenu ranu. Ali, niko nikada neće potpisati niti prećutno prihvatiti kosovsku nezavisnost – rekao je Vučević

9 COMMENTS

  1. Nikada nećemo priznati da priznajemo Kosovo… Ni tablice, ni pasoše, ni lične karte, ni diplome, ni carinske pečate, ni to da biramo internacionalni pozivni broj kada zovemo Prištinu itd. Jedno ćemo pričati, drugo ćemo raditi.

  2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  3. Kompromis bez kompromisa?

    Premijeru Vučevića vaša izjava „da Srbija spremna na kompromis oko Kosova“ je priča za malu decu. Naime, vi bi dali i omogućili sve da razgovarate o KiM, ali Kurti, podržan od strane „vaših prijatelja“ nema namera da pregovara, a njegovi zaštitnici daju mu svu moguću podršku da uspe u osamostoljenja, a vas tapšaju po reverima, kako su na vašoj strani. Nadam se da vi sve to znate, ali nemate kuda i borite se s tim. Kurti juče nije hteo da pregovara s našom delegacijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here