Vesti
Vladika Siluan uveličao jubilej

Povodom 60 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Melburn Srbija, u četvrtak 28. septembra, održana je proslava kojoj je prisustvovao i vladika australijsko-novozelandski Siluan, stoji na zvaničnoj Fejsbuk stranici mitropolije.

Istorija ovog sportskog kluba počela je upravo u porti tadašnjeg hrama Sveti Sava u Karltonu, predgrađu Melburna.

U svom pozdravnom obraćanju vladika Siluan je pozdravio sve prisutne, čestitajući rukovodstvu, igračima i svim članovima kluba značajan jubilej, 60 godina kontinuiranog rada i postojanja.

Episkop je naglasio da srpski narod kao narod dubokih korena, bogate kulture i duhovnog nasleđa, nadahnutog i oblikovanog našom pravoslavnom verom, već decenijama kao integralni deo multikulturalne Australije, daje svoj doprinos u mnogim sferama društvenog života, od prosvete, građevinarstva, sporta i drugim delatnostima.

Episkop je poželeo sportistima i klubu puno uspeha u daljem radu, pozvavši sve prisutne da uvek proslavljamo ono što je najlepše i najplemenitije u našem narodu.

Ujedno je igračima, navijačima i menadžmentu FK Melburn – Srbija, na čelu sa Draganom Jovićem i Željkom Petrovićem poželeo i mnogo uspeha u budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here