commons.wikimedia
Vljora Čitaku

Potpredsednica DPK Vljora Čitaku istakla je da izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona reafirmiše stav Evropske unije, dodajući da je vreme da se preduzmu konkretne mere za rešavanje konflikta u regionu.

Čitaku je reagovala posle izjave Makrona koji je pozvao na mere protiv Kosova i Srbije ukoliko ne budu poštovali Briselski sporazum i ne budu se ponašali odgovorno u rešavanju sukoba. Ona je istakla značaj ove izjave i rekla da vlada Kosova treba da se prema njoj odnosi ozbiljno.

– Izjavu predsednika Makrona o reviziji vizne politike za Kosovo i Srbiju, ukoliko se stranke ne budu ponašale odgovorno, vlada treba da shvati ozbiljno. Ova izjava ponovo potvrđuje stav EU da je vreme reči i saveta već prošlo. Posle konkretnih mera EU protiv Kosova, posle nedavnih političkih dešavanja u zemlji, revizija vizne liberalizacije za naše građane bila bi veoma depresivna – navela je Čitaku.

Ona je istakla da je ovo njen savet vladi Kosova i da niko od nje ne traži da postupa protiv interesa države i njenih građana.

– Naprotiv, pravilno shvatite upozorenje predsednika Makrona, ponašajte se odgovorno i ne kršite slobodu kretanja građana Kosova – zasluženu i očekivanu dugi niz godina – rekla je Čitaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here