Youtube/KosovaPress
Vjosa Osmani i Aljbin Kurti

Politički analitičar Šemsi Jašari ocenio je da su poslednje nesuglasice na relaciji predsednice Vjose Osmani i premijera Aljbina Kurtija posledica činjenice da Osmani više nije potrebna Kurtiju, a da su uzroci u različitom pristupu dijalogu sa Beogradom, odnosom sa SAD, ali i stranačkim problemima unutar njen partije Gudžo.

– Politički, Kurtiju više nije potrebna gospođa Osmani, koja pokušava da postane adresa za internacionalce, SAD i EU, zaobilazeći gospodina Kurtija. Dakle, sa ponudom izbora počele su da se pojavljuju i nesuglasice, kao što je bio slučaj sa pismom gospođe Gervale EU o ulasku u Savet Evrope. Zbližio ih je ego za vlašću, a ne isto mišljenje. Posle izbora, vidimo bliskost Osmanija DSK-u, jer je i Ljumir Abdidžiku sa njom održavao odnose – naveo je Jašari.

Jašari je objasnio da činjenica da je vlada Kosova poslala pismo Savetu Evrope za koje predsednica Osmani nije znala i nije bila obaveštena, posledica nedostatka ili nikakva komunikacija na relaciji predsednica-premijer.

– Već dugo vremena komunikacija predsednice i premijera je samo zvanična, a u mnogim slučajevima uopšte nema komunikacije. To je zbog nesuglasica oko pristupa dijalogu, odnosa sa SAD i unutrašnje politike, koliko se čini, zbog činjenice da je Vjosa Osmani izgubila kontrolu nad poslanicima i simpatizerima liste Gudžo za šta krivi Kurtija koji je radio na tome da stvori Gervalu, Pecolija i druge, dajući im prostor i druge usluge. Njena grupa pokušava da zadrži političku moć u donošenju odluka u odnosu na Kurtija – rekao je Jašari.

On je dodao da se Osmani trenutno nalazi u istoj poziciji u kojoj se nalazila bivša predsednica Atifeta Jahjaga, odnosno da je u političkom smislu ostala sama i da će izlaskom na izbore izgubiti mesta u parlamentu.

1 COMMENT

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here