Tanjug

Više desetina hiljada Beograđana priredilo je večeras spektakularan doček srpskim olimpijcima i pozdravilo ovacijama Novaka Đokovića, Zoranu Arunović, Damira Mikeca, Aleksandru Perišić, košarkaše i vaterpoliste.

Navijači su sa oduševljenjem dočekali osvajače zlatnih medalja, Đokovića, Arunović, Mikeca i vaterpoliste, srebrnu Perišić i bronzane košarkaše.

Najbolji svetski teniser je rekao da mu je ovo najvažnija pobeda.

“Ovo je neverovatno. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem na ovom balkonu više puta u karijeri, ali svaki put me sve više iznenadite i inspirišete svakog od nas koji stojimo ovde. Niste svesni koliko nam dajete snage. Najlepši osećaj koji sportista iz Srbije može da doživi. Živela Srbija!”, rekao je Đoković.

Srebrna tekvondistkinja Aleksandra Perišić se prvi put popela na balkon. “Da li su mi se noge odsekle? Jesu! Hvala što ste bili tu kad je bilo teško i što ste nam dali vetar u leđa i snagu da sve izdržimo. Živela Srbija!”, uzviknula je Perišić.

Aleksa Avramović se obratio ispred košarkaša. “Hvala vam puno što ste došli da nas pozdravite. Jedni drugima smo bili inspiracija, podrška svih ovih dana zajedno u Parizu. Hvala vam puno. Pet medalja, to je samo kruna svega što smo gradili svih ovih godina. Hvala vam puno, živela Srbija. Slava Bogu”, istakao je Avramović.

Zorana Arunović je rekla da medalja pripada svim navijačima, a Mikec se našalio da su Igre gotove večeras jer se on konačno vratio iz Pariza.

Selektor vaterpolista Uroš Stevanović podvukao je da je teže izaći pred navijače nego igrati polufinale i finale Olimpijskih igara.”

Kapiten vaterpolista Nikola Jakšić je dodao da se zbog ovakvih dočeka sve što su oni uradili isplati.

U muzičkom delu programa nastupala je Danica Crnogorčević, a desetine hiljada navijača pevalo je sa njom “Veseli se srpski rode”. Nastupila je i grupa THC sa pesmom “Igraj i pobedi”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here