Tanjug/AP

Ema Navaro (23) je nova teniska zvezda, a ujedno i milijarderka koja je juče debitovala na Centralnom terenu na Vimbldonu.

Ona igra u sjajnoj formi ove godine i postavljena je kao 19. nosilac u Londonu, a izborila je treće kolo nakon što je pobedila višestruku grend slem šampionku Naomi Osaku.

Ove godine je od tenisa zaradila preko milion dolara, ali to je “sića” u odnosu na ono što poseduje njena porodica, prenose britanski mediji.

Američka teniserka je kćerka američkog tajkuna Bena Navara. Prema “Forbsu”, Ben “vredi” neverovatnih 1,5 milijardi dolara, što Emu čini uz Džesiku Pegulu najbogatijom teniserkom, čak bogatijom i od “velike trojke” Novaka Đokovića (240 miliona), Rafaela Nadala (220) i Rodžera Federera (550).

Navaro je svoje bogatstvo zaradio u nizu uspešnih poslovnih poduhvata. Osnovao je „Sherman Group“ 1998. godine – specijalizovanu za kreditne kartice, a poseduje „Credit One“, za koji se kaže da je obezbedio više od 18 miliona kreditnih kartica.

Ben je potrošio oko 300 miliona dolara da kupi „Western & Southern Open“, dugogodišnji turnir koji se igrao u raznim formatima u Sinsinatiju od 1899.

Frank Navaro, Emin pokojni deda, takođe je bio uspešan studentski fudbaler i trener. Što se Eme tiče, ona je prikladno odlučila da se preko koledža upusti u profesionalni tenis.

Teniserka je osvojila prestižnu NCAA titulu u singlu 2021, što joj je donelo pozivnicu za US open 2021, gde je debitovala na grend slem turnirima. Sada igra svoj prvi Vimbldon kao nosilac.

Od ranije je poznato da na Turu nastupa Džesika Pegula. Džesika (profesionalac od 2009), je kćerka Terija Pegule, koji spada u top 500 najbogatijih osoba na svetu. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 6,8 milijardi dolara koje je zaradio od nekretnina i prirodnog gasa. Američki biznismen posjeduje NFL giganta Bafalo Bils koje je kupio 2014. za 1,4 milijarde dolara nadmašivši tada Donalda Trampa i Džona Bon Džovija, kao i druge sportske franšize.

1 COMMENT

  1. Zaradio u nizu uspesnih poslovnih transakcija,Ben,1,5 miliarde $.Ko kriv radnicima koji u nizu od 40 uspesnih godina nemaju novca ni za jedno letovanje.Ej svete kuda ides.Bice u buducnosti kako sada stoje stvari da ce uspesni radnici zaraditi i za koricu hleba.Kakav demonizam,Bog da cuva

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here