EPA-EFE
Rodžer Federer

Bivši teniseri Tim Henman, Mats Vilander i Majk Brajan smatraju da nije sve u brojevima kada je reč o najvećem teniseru svih vremena.

Novak Đoković trenutno ima 24 grend slem titule, dve više od Nadala i četiri više od Federera, ali…

– Imate dve različite konverzacije koje se vode o temi najvećeg igrača ili najboljeg igrača. Tu se dolazi do brojki i Đoković je najbolji po tome. Ako pričate o uticaju i popularnosti, tu je sve jasno, niko ne sumnja da je Federer najpopularniji koji je ikada igrao u ovom sportu. Generalno, Đoković je najbolji po brojkama, ali će mnogi i dalje izabrati Federera zbog njegovog doprinosa igri na mnogim nivoima – kaže Henman, nekada četvrti teniser sveta i šestostruki grend slem polufinalista.

Mats Vilander, šestostruki grend slem šampion, kaže da ne ne voli da govori o tome ko je GOAT.

– Najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sada dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji je tenis doneo na svačiji ekran. Biće interesantno videti šta će Federer raditi ubuduće, hoće li biti deo tenisa kao što smo mi sada u medijima. Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čisto da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kojem sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima – istakao je Šveđanin.

Majk Brajan, bivši broj jedan u dublu, saglasan je da je Federer ispred svih.

– Sva trojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. I to kako je radio bilo majstor. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, smeje se u kao da je nedeljom popodne u parku. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu – rekao je Brajan.

7 COMMENTS

  1. ALO RODJACI
    Koliko god da pokusavate da se borite protiv gospodina Novaka Djokovica on je GOAT, bez premca i konkurencije
    On potice iz male zemlje Srbije koja je unistena ratovima, sankcijama i vasim bombardovanjem osiromasog uranijuma
    A Fededere jeste veliki i to nije sporno ali on dolazi iz zemlje blagostanja Svajcarske gde mu je sve bilo potaman i namesteno
    Kao sto mu je namesteno ucestvovanje na Olimpijskim igrama a nije imao pravo
    Kao sto nije igrao pet ili sest meseci a bio je prvi ili drugi na rang listi, zbog baseg namestanja rang liste
    A gospodin Novak Djokovic je svetlost svetskog tenisa koji je sam bez ikoga izborio svoje mesto i svaka cast
    A vi rodjaci samo pucajte ovo su sve ćorci a svet to odmah prepozna

  2. Ispadne da je Federer neki goat I nije problem, Ali je onda Novak goat iznad svih goata. To nije samo zbog rezultata nego I zbog covecnosti, sto ovi sa zapada nikada nece I ne mogu da razumeju.

  3. Federer je GOAT, zato sto GOAT nije pitanje samo igranja tenisa i statistike, nego i opsteg uticaja na tenis, a poznato je da Federer nije samo bio drugi najbolji igrac (odmah posle Djokovica), nego ima i menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, sto je jako bitno za njegov dzep. A mozda ce i komentarisati meceve ili cak biti i trener, a to mozda je sasvim dovoljno da ga proglasimo za GOAT.
    Djokovicev uticaj na tenis ne neuporedivo slabiji – jedino sto je do sada uradio za tenis je sto je pokupio sve rekorde kao igrac, i napravio udruzenje koje se bori za prava igraca i podizanje kvaliteta tenisa uopste.
    Ako ova logika ne pije vodu, izmislice valjda neku novu… tipa, Federer ima bolju frizuru…

    • Tako je Jovane, od uvek ko god dirne u interes kaubojskog biznisa biva sankcionisan, medijski ili ne daj boze oruzano, to je realnost od `45. Fedex je sjajan igrac, to niko ne moze da spori ali jos veci marketinski Nike proizvod i svaki njegov neuspeh ljulja i Nike reklamu, tako da Nole za sada dobro prolazi obzirom na globalnu stetu koju je pricinio svojim neuporedivim uspesima!? I laiku je jasno da Fedex od pojave Noleta ima strmoglav pad rezultata koje je gradio mahom pre toga, pa notorna je istina da je Novak u doba trojke osvojio vise GS od druge dvojice zajedno, zbogom, dovidjenja…ali za Nike biznis je i dalje bitno sta Fedex radi, i da ne ode totalno u zaborav a tu su svi moguci placenici, medijske kuce, tv kanali da pripomognu! ES ima one Mapet show komentatore, koji cesto u jednoj emisiji pricaju levo pa desno pa ne znaju gde su stali ali uvek je tu Fedex kao tema za vadjenje, i danas kad je konacno mozda tek treci po rezultatima njega guraju kao najznacajnijeg za tenis (citaj Nike biznis) a Novakova pobeda oko povecanja isplata nize rangiranim na turnirima osim tih momaka nikom drugom nema znacaja jer ne obrcu profit od toga, naprotiv! Zapadna ekonomija predatora i pociva na pljacki i prevarama, a gde ces vecu od dolara koji nema vrednost ni papira odstampanog ali je odredjen za medju-placanja i zajmove pokradenima, te tako dobija `realnu` vrednost na berzi, sto je najveca prevara od kako je sveta!! Zato, Nole nikad nece dobiti zasluzenu paznju zapada, jer je urusio njihove planove i vrv deo profita od reklama, ali rezultati ostaju nesporni zato!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here