Video-linkom iz SAD potiv Kovačevića

0

Miladin Kovačević je u septembru 2008. sa majkom već bio u Drugom opštinskom sudu u Beogradu. Nešto više od godinu dana posle toga, Kovačević će se vratiti na isto mesto – u novembru 2009. protiv njega će svedočiti ljudi iz SAD-a putem video konferencijske veze
 

Američki pravosudni organi nedavno su diplomatskim putem, po zamolnici suda, dostavili dokumetaciju u slučaju Kovačević Drugom opštinskom sudu. Svedoci iz SAD daće iskaz istražnom sudiji putem video konferencijske veze, čime će biti nastavljen istražni postupak protiv Kovačevića koji je bio u višemesečnom prekidu.

Pored Kovačevića, Drugi opštinski sud u Beogradu vodi istragu i protiv bivšeg konzula i bivšeg vicekonzila Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića. Nenadović i Milošević osumnjičeni su da su Kovačeviću pomogli da iz SAD pobegne u Srbiju pošto je pušten iz pritvora, tako što su mu, zloupotrebom službenog položaja, izdali privremenu putnu ispravu, iako su znali da je protiv njega američko pravosuđe pokrenulo krivični postupak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here