Veština prijateljstva

0

Specijalno za ovu priliku u grad na Dunavu iz matice su doputovali njegovi prijatelji, takođe dugogodišnji majstori čun kung fua Dušan Radojković i Dejan Mikić, inače zvanično instruktor Čun kung fu saveza Srbije, kako bi kandidatima predstavili deo svog znanja.

 

Zadovoljni: Polaznici seminara

 

Domaćin Škara, koji je od malena u rodnoj Sremskoj Mitrovici krenuo da otkriva tajne ove borilačke veštine koja isključivo služi za samoodbranu, osim gostiju iz Srbije, okupio je i takmičare iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i Turske i same Austrije.

I Kinezi bi pozavideli našim majstorima ove borilačke veštine na znanju koje su pokazali na dvodnevnom druženju, ujedno seminaru u osnovnoj školi u naselju Sankt Martin u Lincu. Instruktor Radoslav predstavio je veštinu na visokom nivou. Bilo je tu drvenih lutaka i leptir mačeva. Mnogi učesnici su priznali da su ovako nešto videli samo na filmu.

 

U uvodnom govoru Radoslav je uz grafikon i familijarno stablo objasnio ko je ko u Srbiji, od koga je učio i kome je zahvalan za sadašnji uspeh. Bilo je i dosta pitanja, a zaključeno je da su do sada mnogi malo znali o ovoj veštini.

 

Zorica jedina dama

Interesantno je da je čun kung fu i te kako popularan, pogotovo u Kini, kod pripadnica lepšeg pola. Uostalom ova plemenita veština prilično je "prilagođena" damama, ali dosta njih nema informacije o čemu se radi. Za Zoricu Radić iz Linca učešće na seminaru bilo je veliki izazov pošto je između ostalog bila jedina pripadnica nežnijeg pola. Na kraju je kao i svi učesnici bila prezadovoljna znanjem koje je stekla i najavila da će nastaviti da trenira.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here