Vesti

0

Ištvan Pastor

ŠTETNA IDEJA O IZMENI USTAVA

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da njegova stranka neće glasati za Predlog deklaracije o potrebi promene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava, jer iza nje stoji pokušaj skupljanja dnevnopolitičih poena i nanosi štetu ideji autonomije te pokrajine.
Pastor je rekao da je promena Ustava Srbije svakako nužna, ali do nje neće doći sada, zbog čega je sporan momenat u kojem se deklaracija predlaže, kao i pojedine formulacije iz samog dokumenta.

Svetska banka

BRAVO, VUČIĆU!

Kancelarija Svetske banke u Srbiji saopštila je da podržava ekonomske mere koje je najavio premijer Aleksandar Vučić, te da je ključno da budu sprovedene brzo i u potpunosti.
Kancelarija Svetske banke ističe da je spremna da pruži "široku i kontinuiranu savetodavnu i finansijsku podršku naporima Vlade Srbije u tom smislu".

Ministar privrede Sertić

NAVALA NA PROPALE FIRME

Na javni poziv za privatizaciju 502 preduzeća iz Srbije, stigle su 1.732 ponude za 403 preduzeća, rekao je ministar privrede Srbije Željko Sertić.
Najveći broj ponuda dali su privrednici iz Srbije, ali su stigle i 72 ponude iz Nemačke, iz SAD stiglo je 35 ponuda, susedne Bugarske 34, iz Rusije je stiglo 26, a iz
Velike Britanije 21.
Sertić je za Radio-televiziju Srbije istakao da je broj
pristiglih ponuda bio veliko iznenađenje "koje govori da je Srbija privlačna investitorima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here