VESTI

0

Bor

PRVA DžAMIJA U TIMOČKOJ KRAJINI

Uz blagoslov muftije srbijanskog i zamenika reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije Muhameda Jusufspahića, u Boru je u toku izgradnja prve džamije u Timočkoj Krajini, javili su lokalni mediji.
Džamija Medina em Imam Sefkija, kako je vernici, većinom pripadnici romske populacije nazivaju, privodi se kraju, a kako je javio portal Bor030, po najavi Islamske zajednice, traži se mogućnost izgradnje džamije i u Zaječaru.

Mananstir Sveta trojica

INVALID POHARAO DOBROČINITELjE

Invalid kome su monasi manastira Svete trojice često pružali prenoćište i hranili ga, opljačkao je manastirsku kasu.
Prema rečima monaha Jelisija, on je zloupotrebio gostoprimstvo ove bogomolje na obroncima Ovčara tako što je iz mantije igumana Varnave ukrao ključeve kase. Ukradeni novac zakopao je u šumi blizu manastira. Policija sumnja da je isti čovek do sada opljačkao nekoliko crkava.
 

Banja Koviljača

LITIJA U ČAST JUNAKA GUČEVSKE BITKE

Povodom 100-godišnjice bitke na Gučevu, juče je u organizaciji svesrpske narodne organizacije Srbi na okup održan moleban i litija od Banje Koviljače do spomenika na Gučevu.
Nakon molebana u centru Banje Koviljače, litija sa oko 50
građana, predvođena sveštenstvom, krenula je ka planini Gučevo, na pešačku turi dugu deset kilometara.
Kod spomenika je održan parastos i prigodan umetnički program posvećen srpskim junacima iz Prvog svetskog rata.

Beograd

PROGNANE SRBE OSLOBODITI POREZA

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica iz Hrvatske Miodrag Linta zatražio je od Vlade Hrvatske da prognane Srbe i Srbe povratnike oslobodi plaćanja najavljenog poreza na kuće i stanove u kojima stalno ili povremeno žive, na srušene ili oštećene kuće koje još nisu uslovne za normalan život, kao i na pomoćne objekte.
Linta je ocenio da bi hrvatska vlada, prilikom uvođenja novog poreza na nekretnine trebalo da uzme u obzir tešku situaciju u kojoj se nalaze prognani Srbi i Srbi povratnici.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here