Veliki majstor, još veći čovek

0

Navikli smo da nas Zlatan Ibrahimović impresionira na terenu, ali njegov skorašnji gest je pokazao da je napadač i veliki čovek.
Švedskoj reprezentaciji za igrače ometene u razvoju – poznatoj i kao Nepoznati Tim – nedostajala je 51.000 dolara kako bi otišli na INAS Svetsko prvenstvo za fudbalere sa mentalnim smetnjama. Oni su pokušali da prikupe novac uz pomoć poznatih fudbalera pa su Elmander, Kalstrom i Isakson donirali potpisane dresove i kopačke.
Onda su pitali Ibrahimovića da se priključi akciji, a fudbaler Pari Sen Žermena ih je pitao šta će im dres, zatražio broj računa i uplatio potrebnu sumu.
– Fudbal treba svi da igraju, nezavisno od pola, i invaliditeta. Kada sam propustio Svetsko prvenstvo bio sam duboko razočaran, ali kada sam čuo za Nepoznati Tim rekao sam sebi da želim da uradim sve u mojoj moći kako bi oni iskusili Svetsko prvenstvo. Nisam morao ni da razmišljam. Sada mogu da iskusim Mondijal kroz njih – objasnio je Ibrahimović.
Selektor Nepoznatog Tima Stefan Jonson je najbolje pojasnio šta ovaj gest znači za igrače i stručni štab.
– Ovo je neverovatno, divno, fantastično. Moram da se uštinem kako bi poverovao da je stvarno. Zahvaljujući Zlatanu životni san će postati stvarnost za sve nas – rekao je Jonson.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here