Velika dela dobrog pastira

0

Posebna radost osetila se u nadahnutoj besedi episkopa Konstantina, koji je istakao revnosan i primeran rad esenskog duhovnog stada.

 

Episkop Konstantin i sveštenici

 

Osveštan je slavski kolač i žito, koje je pripremila porodica Miće Mičića da bi ovu časnu obavezu za sledeću godinu preuzela porodica Pantelije Stankovića. Svi su se složili da su zaista velika dela esenskog duhovnog pastira, jereja Dragana Čolakovića i parohijana u hrama Sv. Stefana, jer su od njegovog dolaska, vernici SPC u Esenu i okolini postali posebno prepoznatljivi.

DARODAVCI: Simke i Boro Manojlović

 

Svečarsko slavlje nastavljeno je u prepunom parohijskom domu, a priredbu su otvorili guslari Radovan Šojić i Đorđe Koprivica. Nastupile su i dve folklorne grupe domaćeg KUD-a "Kolo". Bila je to uvertira u dobro raspoloženje u nastavku slavlja. Komplimenti su upućeni i muzičkom timu Korać i Simić koje su dobili od oko 300 gostiju, koji su uživali sve do večernjih sati.

KUD "Kolo" ulepšalo svečanost

 

Treba istaći da su proslavi parohije Sveti Stefan u Esenu prisustvovala i dva srpska konzula iz Diseldorfa Dragan Popović i Branko Radovanović, kao i Karin Pajrovic iz bivše katoličke CO "St. Anno", koju su esenski Srbi otkupili i preuredili u skladu sa svojim potrebama.
 

Predsednica esenske CO, dr Jasna Živojinović, nije krila zadovoljstvo uspešnim radom ove srpske duhovne oaze na čijem je čelu već nekoliko godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here