EPA/Maxim Shipenkov
Mobiilisani ruski vojnik se pozdravlja sa porodicom

Ruska vojska se suočava sa najvećom stopom gubitaka od početka napada na Ukrajinu do sada, sa preko 70.000 vojnika verovatno ubijenih ili ranjenih u maju i junu, tvrdi britansko ministarstvo odbrane.

Povećanje gubitaka povezano je s tim što je Rusija otvorila novi front u regionu Harkov, istovremeno održavajući isti nivo pritiska na čitavoj liniji fronta od 1.000 kilometara na istoku i jugu Ukrajine, navodi ministarstvo u svom dnevnom izveštaju, prenosi briselski “Politiko”.

Iako je ovaj novi pristup povećao pritisak na prve linije fronta, efikasna ukrajinska odbrana i nedostatak ruske obuke smanjuju sposobnost Rusije da iskoristi bilo kakve taktičke uspehe uprkos pokušajima da se linija fronta dalje proširi, navodi se u izveštaju.

Britansko ministarstvo ocenjuje i da Rusi lagano napreduju protiv ukrajinskih snaga u regionu Donjeck po cenu velikih gubitaka.

Ni ruska ni ukrajinska strana ne otkrivaju zvanične podatke o gubicima u ratu.

3 COMMENTS

  1. Nijedna strana ne otkriva zvanicne podatke o svojim gubitcima , a vi ih sve znate , ha,ha,ha !
    A uvek ste i bili najbolje DEZ-INFORMISANI !

  2. Lazovi.Dobro znate da rusi ni prstom ne mrdnu dok artiljerijom i avio bombama ne sravne svaku supicu na svakoj livadi,u svakoj selendri.I odakle im gubici!?;Ubili se od votke,vetovatno!?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here