Večno hodočašće

0

 

Pre toga, za profesora je u crkvi Svetog Hristovog vaskrsenja u Čikagu održano opelo, a dan ranije, u prisustvu više stotina prijatelja, pomen u Pogrebnom zavodu Sveta gora.

Pomen su služili otac Miloš Vesin iz crkve Sveti Sava u Lensingu u Indijani, zatim otac Darko Spasojević, starešina hrama Svetog Hristovog vaskrsenja iz Čikaga i sveštenik Vasilije Vranić, paroh hrama Svetog Hristovog vaskr­se­nja u Čikagu.

Na kraju službe otac Vesin podsetio je na značaj koji je pokojni profesor imao za srpsku zajednicu. On je takođe dodao da je sa pokojnim profesorom bio prijatelj više od 20 godina i da su ih povezivale Parage, profesorovo rodno mesto.

 

Objašnjavajući da je profesor umro neposredno pred put na hodočašće u manastir Visoki Dečani, otac Vesin je upitao: "Ima li lepše smrti od one kada se čovek sprema za hodočašće!"

Prota Miloš Vesin takođe je pročitao telegrame saučešća porodici koje je uputio vladika srednjoameričko-novogračanički Longin i brojne telegrame drugih vladika širom sveta.

Pored njega, o pokojnom profesoru govorili su njegov sin i unuk i istakli kako je on uvek naglašavao važnost vrhunskog obrazovanja. Posle toga, Vesna Zafirovski iz Generalnog konzulata Srbije pročitala je telegram profesorovog prijatelja književnika Nikole Moravčevića i njegove supruge Jelene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here