Večernja škola: Humor na hrvatski način!

0

 

 

Glavni čovek "odgovoran" za "Večernju školu" je Željko Pervan. Rođen je 1962 . a po zanimanju je hrvatski komičar, scenarista i glumac. Najpoznatiji je upravo po humorističkom šouu "Večernja škola".

 

On je na OTV započeo "Večernju školu“. U toj spontanoj emisiji glumio je profesora koji je podučavao četiri odrasle osobe. Šale su se zbijale na račun političara, plata, penzionera, Čeha, Slovenije i drugih tema.

 

 

Šou se odigravao na pozornici ispred publike i vrlo brzo je postao jako popularan. Ipak, Pervan se žalio na tretman, loše radne uslove i neprofesionalnost osoblja.

 

Sredinom 1990-ih degradiran je u običnog zabavljača koji puni raspored termina na OTV-u u emisiji u kojoj je čitao novine i javljao se na telefonske pozive gledalaca koji bi osvajali nagrade.

 

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio i dobio je dve emisije u kojima je bio voditelj; osim „Večernje škole“ vodio je i kviz „Uzmi ili ostavi“.

Godine 2007. raskinuo je ugovor s HRT-om i prešao na kanal Nova TV, gde je nastavio da vodi "Večernju školu". U proleće, emisija je išla gotovo svakodnevno, snimana uživo i bez publike, što je prouzrokovalo Pervanovo iscrpljivanje kao glavnog glumca i voditelja. 2008. je Nova TV ukinula emisiju što je Pervanu omogućilo odmor.

Nastavak snimanja se očekuje sa velikim nestrpljenjem.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here