Vatromet iznad hrama

0

Hram Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog bio je prepun naroda za vreme liturgije koju su služili protojereji Branislav Čortanovački, Marinko Rajak i Milorad Jovanović. Božićnu poslanicu Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve vernicima je pročitao Marinko Rajak i čestitao im najradosniji hrišćanski praznik tradicionalnim pozdravom – Mir Božji, Hristos se rodi! Narod u prepunom hramu mu je u glas odgovorio – Vaistinu se rodi!

 

Plamen badnjaka obasjao srca

 

Prostor hrama, sala Crkvenog centra gde su paljene sveće i prodavani badnjaci, pa čak i crkvena porta, bili su pretesni da prime sve one koji su na Badnje veče došli još pre 16.00 časova da potom prisustvuju liturgiji, kupe badnjak, upale sveće i budu u porti u vreme paljenja badnjaka. Da bi ove pretpraznične večeri bili u društvu poznanika, prijatelja i rodbine mnogi su doputovali u Minhen iz udaljenih gradova i mesta, kao što su Landshut, Augzburg, Rozenhajm, Mozburg, ali i onih bližih (Garhing, Unteršlajshajm, Firstenfeldbruk i druga mesta).

Sveštenici za vreme bogosluženja u hramu

 

U crkvenoj porti prodavani su vruća rakija i kuvano vino, a u sveopštem dobrom raspoloženju pred Božić praštale su i petarde i rakete koje su obasjavale nebo iznad hrama u Novom Perlahu. Veliki broj mladih koji su se okupili u porti, pa i roditelja sa malom decom, svedoče da je Badnje veče jedan od dana u godini kad svi žele da dođu u hram i budu deo tog velikog okupljanja, u znaku dobrog raspoloženja i lepih želja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here