commons.wikimedia/European Parliament
Oliver Varhelji

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji pozvao je danas stranke u Srbiji da učestvuju na predstojećim izborima.

Varhelji je, na konferenciji za štampu posle razgovora sa parlamentarnim partijama, sastanku kojem su prisustvovali i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i poslanica Tanja Fajon, rekao da su došli u zajedničku misiju da se obrate svim parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama, da zatraže da dođu do zajedničkog imenitelja u cilju ubrzanja procesa evropskog približavanja i reformi.

– Znamo da je Srbija pred izborima. Odvijaju se razgovori među poltičkim strankama. Drago mi je što smo i mi u tome učestvovali. Vidim da je taj proces ostvario značajne rezultate, te se nadam da će se nastaviti stranački dijalog i posle izbora, jer će biti bitno da se u skupštini ostvari ozbiljna većina da bi se sve reforme sprovodile, posebno da bi se dobila značajna većinska podrška za oblast pravosuđa – rekao je Varhelji.

Varhelji je pozvao na odustajanje od bojkota i na učešće na izborima.

– Mislim da je to neophodno za Srbiju i srpski narod i sa ovog mesta upućujem poruku da demokratija funkciniše samo ako svi u njoj učestvuju. Pozivam sve stranke da učestvuju u izbornoj kampanji i skupštini – rekao je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here