Valjevo: Poginuo radnik Krušika

0

Foto: Ilustracija
 

Ostojić (57), poslovođa u Kovačkom centru , zadobio je u petak oko 19.00 sati teške telesne povrede dok je na presi radio na otkivku košuljice mine.

 

Materijal je eksplodirao pod pritiskom i naneo mu povrede ruke i grudnog koša. Ostojić je podlegao povredama prošle noći oko 23.00 satu u bolnici, gde je bio smešten posle nesreće.

 

Uviđaj su obavili policija i zamenik osnovnog tužioca, a obdukcija i dodatne istražne radnje utvrdiće uzrok smrti i okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Bete, Ostojić je u momentu nesreće bio sam na radnom mestu u vreme večere ostalih zaposlenih. Pokušao je da promeni deo na presi, a prilikom njegovog izbijanja taj deo je izleteo i teško ga povredio.

 

– Ostojić je bio najiskusniji radnik u „Kovačkom centru“, ko zna koliko je mina do sada otkovao u svojoj karijeri i najverovatnije je došlo do opuštanja, pošto je u presu u istom trenutku stavio tri čelična komada, što se po uobičajenoj i dozvoljenoj proceduri ne radi. Pritisak kovačke prese od pet tona je tako bukvalno „katapultirao“ srednji otkivak koji je izleteo iz prese i pogodio ga u grudni koš – priča za „Blic“ izvor blizak istrazi koja je pokrenuta nakon nesreće u ovom preduzeću.

 

Moderan Kovački centar zajednički su izgradili Krušik i JP Jugoimport SDPR za potrebe vojne industrije Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here