Uz burme i zaveti Noleta i Jelene

0

Uprkos nezapamćenim merama obezbeđenja, fotografije, doduše mutne i nejasne sa venčanja Novaka Đokovića (27) i njegove sada već zakonite supruge Jelene, preplavile su domaće i strane medije. Venčanje je proteklo onako kako je nevesta planirala mesecima – bajkovito i romantično uz prisustvo 140 zvanica, a jedino što je pretilo da pokvari utisak bile su vremenske prilike. Iako je leto, dan je osvanuo mutan, oblačan i kišovit, pa ipak kiša koja je pretila da će pljusnuti svakog trenutka nije pokvarila glamurozno venčanje najboljeg tenisera sveta koji se oženio u miločerkom parku.

Stigao : Boris Beker sa svojom lepšom polovinom

Kako pišu crnogorski mediji, nevestu je odevenu u elegantnu venčanicu do oltara doveo otac i predao je Novaku, koji je nosio klasično, svetlosivo odelo. Dok je Jelena prilazila oltaru počeo je da duva jak vetar uz grmljavinu, što je Nole prokomentarisao uz smeh, pa ipak, kad je započeo čin venčanja, vreme se neočekivano potpuno smirilo. Novaka i Jelenu venčala je matičarka opštine Budva Olivera Pejanović i predstavnik opštine Budva odbornik Đorđije Vujović kao svedok, dok su kumovi bili nevestina drugarica iz detinjstva Jelena Đurić i mladoženin prijatelj Mark Stilitano, teniser i bivši dečko Ane Ivanović. Nevesta je uzela suprugovo prezime, što je izazvalo buran aplauz kod gostiju, a mladenci su iznenadili sve kada su nakon što su razmenili burme, mimo protokola, pročitali jedno drugome zavete. To je za sve goste bila i najdirljivija scena jer su njih dvoje kroz zavete ispričali svoju devetogodišnju ljubav koju su krunisali brakom, pišu crnogorski mediji.

abranjen pristup: Veliko interesovanje medija
 

Nakon ceremonije venčanja, mladenci i gosti su se preselile u spa centar, gde je bila organizovana večera i slavlje. Miroslav Ilić je po Noletovoj želji otpevao hit "Božanstvena ženo", kao i pesmu "Polomiću čaše od kristala" uz koju se mladoženja dobro proveselio. Nakon nekoliko numera "slavuj iz Mrčajevaca" je mikrofon predao mladoj koleginici Milici Todorović koja je pevala do jutra. Gosti su bili veseli i opušteni, posebno nevestina kuma i imenjakinja Jelena koja koje privlačila pažnju u crvenoj haljini.

Na štakama: Janko Tipsarević sa ženom
 

Kao što je bilo i najavljeno, Sveti Stefan je bio pod budnim okom obezbeđenja s kopna i mora kako bi uljezima bilo onemogućeno da priđu miločerskom parku i hotelskom kompleksu na Svetom Stefanu. Priča se i da su postavljeni ometači za mobilne telefone kako se tokom slavlja ne bi dogodilo da neko kradom pošalje fotografiju ili je postavi na društvenu mrežu. Nekoliko fotoreportera srpskih medija bilo je privedeno zbog pokušaja da prođu u miločerski park, i snime sam čin venčanja, ali se sve završilo bez većih problema. Već sutradan najveći deo gostiju napustio je Sveti Stefan na kome su ostali samo najbliži članovi porodice da bi prisustvovali crkvenom venčanju na Petrovdan u crkvi Svetog Nikole koja se nalazi u manstirskom kompleksu Praskvica.

 

VIP zvanice
Novak i Jelena odlučili su da najsrećniji dan proslave sa rodbinom i najbližim prijateljima, pa je na venčanju i svadbenom veselju bilo oko 140 zvanica među kojima su bili Viktor Troicki sa devojkom Sofijom, Nenad Zimonjić sa suprugom Minom, dok je Janko Tipsarević došao u pratnji supruge Biljane i na štakama zbog nedavne operacije noge, a bio je i kompletan Noletov tim zajedno sa Borisom Bekerom. Mediji u Srbiji sada se bave kada i gde će mladenci na medeni mesec, pa jedni tvrde da Nole i Jelena putuju na Kubu, drugi kažu da ostaju na Svetom Stefanu, a ima i onih koji pouzdano tvrde da se mladi par već od ponedeljka vraća svakodnevnim obavezama.

Poklon od bečkog muzičara
Muzička legenda iz Beča, rodom iz Obrenovca, Života – Žicoje Savić kao svadbeni poklon napisao je pesmu Novaku Đokoviću i njegovoj Jeleni.
Savić je na ovaj način želeo je da se, u ime srpskog naroda, oduži Đokoviću na svemu što čini za svoj narod.

 

 

Đokoviću, srpski sine

Đokoviću srpski sine
ti vladaru teniske visine
divimo se tebi svi
i mali i veliki

Tvoje srce Nole moj
dobio je veliki boj
dobio si pravo mesto
vratio si se na svoj presto

Svoje snove ispunio
lepu Jelu oženio
da dobiješ naslednika
to je želja nama svima

Želim da te sreća prati
srećni bili otac i mati
u blizinu i u dalj
ti si Nole srpski kralj

A. B – Ž. T

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here