Uvertira za jubilej

0

 

Pored dvadesetak zemalja učesnika, prisutnima su se predstavili i članovi Kulturno-SPORTske zajednice Srba (KSZS). Najstarije udruženje naših građana iz ovog grada koristi svaku priliku da na javnim skupovima predstavi lepotu i tradiciju srpske kulture. Time pokazuju dobru integraciju i spremnost da ravnopravno učestvuju u društvenom životu grada.

Gradske ustanove zadovoljne odazivom članova KSZS-a sada već unapred upućuju poziv za naredna zajednička druženja.

– Trudimo se da se odazovemo i učestvujemo na skoro svim skupovima. Znamo da nije uvek jednostavno jer treba uložiti puno slobodnog vremena i truda, pored svih drugih, ličnih obaveza kako nas roditelja tako i dece – istice Nenad Šulejić, predsednik KSZS-a.

Prema njegovim rečima, ipak na kraju sva ta druženja ostaju u lepom sećanju.
– Zahvalnost svakako pripada članovima koji ulažu veliki trud i zalaganje – dodao je on.

Brojni nastupi u gradu i stalno učešće na manifestacijama Saveza Srba u Austriji dobra su uvertira za predstojeći jubilej KSZS-a, koji ove godine, tačnije 24. oktobra, svečanom akademijom obeležava 15 godina postojanja.

 

Vatromet

– I ovo druženje pored uspešnog nastupa folklornog ansamba i muzičke sekcije KSZS-a, ostaće u lepom sećanju i po predivnom vatrometu na kraju programa koji je priredio organizator tradicionalnog vašara.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here