Usne – ogledalo ženstevnosti

0

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol ženstvenosti od crvenog karmina. Njegov primarni cilj jeste da skrene pažnju na vaše usne, pa vam dodatni asesoari nisu potrebni.
Kako biste na pravilan način naneli omiljeni crveni ruž, potrebno je da sledite sledeća uputstva.
Pre nego što odlučite da ponesete crveni karmin, potrudite se da pažljivo odnegujete usta balzamom za usne kako ne bi bile ispucale i hrapave. Zatim, jedna od ključnih stvari jeste da izaberete pravu nijansu crvene koja će pristajati vašem tenu. U tome može da vam pomogne mali trik. Pronađite venu na svojoj ruci ili nozi i pogledajte koje je boje. Ukoliko su vam vene plave ili ljubičaste, imajte u vidu da vam pristaju hladniji tonovi, pa će idealna nijansa crvenog karmina biti tamnocrvena kao boja vina. Ako biste rekli da su vam vene žućkaste ili zelene nijanse, vi ste "topliji" tip i narandžasti tonovi crvenog karmina će vam bolje pristajati.
Postoji i treći tip – neutralan, što znači da su vam vene pomešane, a kad je reč o ružu, pristajaće vam obe nijanse, što je vaša sreća jer su male šanse da ćete da pogrešite pri izboru nijansi.
Nakon što ste utvrdili koje boje vam pristaju nabavite beli alajner i njime blago osenčite usne sa spoljašnje strane ivica. Na ovaj način sprečićete razlivanje ruža preko ivica, što u slučaju sa crvenim tonovima može da bude ružno, smešno i degradirajuće po ženstvenost, ali i urednost.
Za njegovo nanošenje, najbolje je da koristite četkicu.
Prvo se nanosi na donju usnu, od ugla do ugla, a potom ga polako razmažite.

Da ruž potraje ceo dan
Za kraj još jedan zanimljivi trik kako da što duže zadržite magični crveni karmin na usnama. Prislonite salvetu na usne, i preko nje natapkati malo prozračnog pudera, a potom sklonite papir. Budite sigurni da ćete na ovaj način zadržati karmin, najmanje pet-šest sati, a usta će vam biti bez greške.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here