Usaglašen sporazum u oblasti odbrane između Srbije i Hrvatske

0

Upućen je i zvaničan poziv ministru odbrane Srbije Draganu Šutanovcu da u narednom periodu poseti Hrvatsku, objavljeno je na internet stranici srpskog resornog ministarstva.

Spasojević i Šimunović razmatraali su pitanja vezana za bilateralnu vojnu saradnju i konstatovali da postoji prostor za njeno unapređenje.

Obostrano je naglašen značaj regionalne saradnje u oblasti odbrane, "koja je jedan od glavnih faktora regionalne stabilnosti" i istaknuto je zadovoljstvo dobrom saradnjom dva ministarstva u okviru regionalnih bezbednosnih inicijativa.

Spasojević se sastao i sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske Davorom Božinovićem, s kojim je razgovarao o pitanjima vezanim za bezbednosno-političku situaciju u regionu i evropskim integracijama dve zemlje i regiona zapadnog Balkana.

"Izražen je visok stepen saglasnosti oko neophodnosti što intezivnije regionalne saradnje i što brže integracije regiona u EU", navodi Ministarstvo odbrane Srbije.
Spasojević se sastao i sa savetnikom za odbranu predsednika Hrvatske Zlatkom Gareljićem i predsednikom Odbora Sabora za bezbednost Borisom Špremom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here