EPA/Anatoly Maltsev

Zapad potcenjuje mogućnost da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje, što bi moglo imati fatalne posledice, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Prema njegovim rečima, danas je rizik od direktnog oružanog sukoba, između ostalog i između nuklearnih sila, visok.

– Što se tiče trenutne situacije, nema lakih odluka i lakih zaključaka. Naši zapadni protivnici potcenjuju spremnost Rusije da se zauzme za sebe i da u svakoj situaciji osigura svoje interese. Ne želim ni da pretpostavim da bi to potcenjivanje moglo da bude tragično, fatalno – poručio je ruski diplomata.

Rjabkov je takođe rekao da je bezbednost Rusije garantovana decenijama unapred.

– Kao što je više puta govorio predsednik Rusije Vladimir Putin, poslednjih godina je stvorena takva osnova, pre svega u oblasti nuklearnog obuzdavanja, koja će nam omogućiti da decenijama garantovano osiguravamo sopstvenu bezbednost – rekao je Rjabkov.

Kako je dodao, „to ne znači da treba ignorisati oko što se dešava okolo – naprotiv, sve se analizira i izvlače se zaključci“.

Rjabkov je dodao da Rusija ima resurse da osigura „da do Zapada stigne signal u sferi nuklearnog obuzdavanja, čak i u situaciji kada druga strana nije spremna da vodi trezven dijalog“.

– Ali postoji opasnost, i ne treba je potcenjivati, da bi druga strana mogla da napravi grešku. Trudićemo se da to sprečimo – zaključio je diplomata.

3 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

    • Rusija,Kina,Indija su nove sile a zapad je puko i bankrotirao.Trump ce da rasformira NATO i Kosovo ce opet biti Srpsko!Ruske baze u Srbiju!
      Realnost!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here