Upoznajte Srbiju kroz filmove

0

Zvanično otvaranje: Prijem u ambasadi

 

Ambasador Milovan Božinović naglasio je da se radi o tradicionalnoj manifestaciji, koja daje pregled filmskih ostvarenja u Srbiji.

Prema njegovim rečima, kroz prikazane filmove publika će imati prilike da se upozna sa stanjem u Srbiji iz pogleda autora, a posebno će biti zanimljivo kako će austrijska publika videti našu zemlju.

U bečkom bioskopu "Metro" do 8. decembra filmofili imaju priliku da pogledaju pet najnovijih filmskih ostvarenja iz Srbije.

"Dani novog srpskog filma" imaju i festivalsku notu, budući da će posle projekcija publika biti u prilici da razgovara sa protagonistima.

"Ubeđeni smo da će i ovogodišnja nedelja srpskog filma ispuniti svoje ciljeve u celosti. Publika će zajedno sa glumcima, režiserima i producentima moći da doživi najnovije filmove. Naši gosti iz Srbije upoznaće bolje svoje austrijske koleginice i kolege", ističu organizatori.

"Dani novog srpskog filma" su manifestacija, koju Ambasada Republike Srbije u Austriji organizuje već devet godina.

Prvi "Dani novog srpskog filma" organizovani su 2000. godine za vreme mandata tadašnjeg ambasadora Mihajla Kovača, posle petooktobarskih promena u Srbiji.
 

Prihodi od prodaje karata se tradicionalno uplaćuju u humanitarne svrhe.
Karte mogu da se rezervišu telefonom od 12 do 18 časova i to subotom i nedeljom na broj 0800 808 133 i ponedeljkom na broj (01) 216 1300.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here