Unikaha oslabljena na Partizan

0

Ukoliko Unikaha sutra zabeleži i šestu pobedu, a Lijetuvas Ritas savlada Efes, Španci će četiri kola pre kraja prvog dela takmčenja osigurati plasman u drugu fazu.

 

Šef stručnog štaba Unikahe Garsija Reneses Aito sutra sugurno neće moći da računa na Jorgosa Printezisa, a malo je verovatno da će u timu biti i Robert Arčcibald i Karlos Himenes, koji imaju grip. Partizan će, s druge strane, najverovatnine biti kompletan, jer je centar Aleksandar Marić, koji se povredio na utakmici prtiv Olimpijakosa, otputovaio sa ekipom.

 

"Crno-beli" su posle pobeda protiv Olimpijakosa i Olimpije u Malgu otišli rasterećeni i ulogu favorita prepustili su domaćinu. Pokušaće da ponove izvanredne partije iz poslednje dve utakmice i da, ukoliko to bude moguće, održavaju rezultatsku neizvesnost do kraja.

"Jasno je da je Unikaha apsolutni favorit jer igra pred svojom publikom. Ove godine briljira u Evroligi i sigurno je da su joj pobede u ovom takmičenju neophodne da bi kompenzovala loš start u domaćem prvenstvu", rekao je šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević.

 

Prema njegovim rečima, šansa Partizana je u rasterećenosti igrača koji u Malagi nemaju šta da izgube.

 

"Mi nemamo nikakav pritisak, ali smo svakako motivisani da damo svoj maksimum. Ukoliko nam se ukaže bilo kakva šansa, bićemo spremni da je iskoristimo. Svi smo, ipak, realni i svesni da domaćin ima veliku prenost i skladu s tim su i naša očekivanja", rekao je Vujošević.

 

Centar "crno-belih" Slavko Vraneš kaže da je Partizan pobedom u Malagi prošle godine pokazao da ništa nije nemoguće.

 

"Tada smo sve iznenadili, ali sada je situacija ipak drukčija, što se videlo i u prvoj utakmici u Beogradu. Iako smo od tada mnogo napredovali, Unikaha je lider u grupi i favorit. Nećemo se predati i ako budemo dobri u skoku i znatno smanjimo broj izgubljenih lopti, utakmica bi moga da bude zanimljiva", rekao je Vraneš.

 

Aito kaže da očekuje tešku borbu, jer se Partizan nikada ne predaje, a najviše ga brine to što neće imati kompletan tim.

 

"I sa potpuno novim timom, Partizan pokazuje veliki napredak. Sada ponovo igraju na odličnog centra, a kada on nije na terenu ostali momci počinju da šutiraju i da probijaju i to rade veoma dobro, što predstavlja veliki problem za svaki tim", rekao je Aito.

 

Šef stručnog štaba Unikahe dodao je da je obaveza njegovog tima da napreduje iz utakmice u utakmicu.

 

"Moramo da dižemo kvalitet igre i da pobeđujemo, ali kada rešimo jedan problem, pojave se novi. Sada su Himenes i Arčibald bolesni i mogu samo da se nadam da će se brzo vratiti u tim", rekao je Aito. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here