Umro u redu za karte

0

Tamošnja policija je rekla da je čovek star 64 godine doživeo napad dok je čekao red za karte, a bio je 565 u redu.

 

Zlatna boginja – pehar Mundijala

 

Dok svetom kruže priče o slaboj prodaji karata za najveću smotru fudbala, navijačima domaćina je za samo 13 funti omogućeno da dođu do neke od 120,000 ulaznica, koliko je pušteno u prodaju, a treba naglasiti da je pomenuta cena najniža u skorijoj istoriji takmičenja.

 

FIFA je naglasila da je do sada prodato oko 2,2 miliona karata, a Mundijal počinje 11. juna.

 

Tuče zbog jeftinih ulaznica za Mondijal
U više južnoafričkih gradova policija je morala da interveniše kako bi sprečila veće nerede, kada su navijači počeli da se tuku pokušavajući da se domognu najjeftinih ulaznica za utakmice svetskog prvenstva.

U Pretoriji su policajci bili primorabi da upotrebe sprej za odvraćanje napadača, a jedan šezdesetčetvorogodišnjak je preminuo od posledica srčanog udara.
Međunarodna fudbalska federacija je odlučila da danas širom Južne Afrike u slobodnu prodaju bude pušteno 500.000 ulaznica, uključujući i 300 za finalnu utakmicu Svetskog kupa.

 

Karte se prodaju u većim šoping centrima i supermarketima, a prvi put dozvoljeno je da se plaćaju kešom.

 

Pošto najjeftinih ulaznica, koje se prodaju po ceni od 20 dolara, ima svega 120.000, navijači su još sinoć formirali redove pred svim prodajnim mestima. Do problema je došlo kada se prodavci nisu snašli sa kompjuterdskim programom, zbog čega je na više mesta prodaja bila obustavljena neposredno po otvaranju.
Kako javljaju lokalni mediji, do sukoba navijača sa policijom došlo je najmanje na dva prodajna mesta u Pretoriji i Sandtonu, gradu severno od Johanezburga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here