EPA/Sergey Kozlov

Ukrajina je napravila veliki iskorak u razvoju bespilotnih letelica presretača, ali ovo je samo početak i možemo očekivati da se u budućnosti pojave još efikasnije bespilotne letelice, rekao je za Unijan stručnjak za vazduhoplovstvo Anatolij Hrapčinski.

U narednim godinama takve bespilotne letelice mogu dobiti savremenu radarsku opremu i sisteme za osvetljavanje ciljeva, što će im omogućiti da pogađaju širok spektar objekata.

– Ako govorimo o presretanju izviđačkih bespilotnih letelica pomoću FPV dronova, ili korišćenjem krilatih dronova, onda moramo da shvatimo da je ovo novo oruđe. Našli smo metodologiju i rešenje kako da ih presretnemo – kaže Hrapčinski, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, ukrajinski operateri su se već prilagodili i počeli aktivno da rade u ovom pravcu. Vremenom će dronovi presretači dobiti nove mogućnosti, naveo je.

2 COMMENTS

  1. Ma kako da ne, Ukraina napravila!Zapadnjaci rade li rade na tome da ukraince snabdeju sa sto vise raznoraznog oruzja kako bi parirali rusima a sve sa ciljem da se obostrano istrebe sto vise.Tako zaradjuju oruzari a rusi i ukrainci postaju sve slabiji i tu je velika sansa da se obe strane porobe i uzmu pod kontrolu.Velika su bogatstva u svemu kod njih pa vredi uloziti pare da se osvoje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here