pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukrajinska vojska zapalila je komandni brod ukrajinske mornarice Donbas u luci Marijupolj, što bi moglo da predstavlja deo kampanje diskreditacije ruskih oružanih snaga, saopštila je danas na Telegramu Narodna milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

“Prema našim informacijama, ukrajinski nacionalisti nastavljaju sa namernim pokušajima da unište brodove u luci Marijupolj. Nakon što su zapalili turski brod ”Azburg” pod dominikanskom zastavom, ukrajinski militanti su krenuli da organizuju još jednu provokaciju. Pametni momci iz ukrajinskog 83. informativno-psihološkog operativnog centra i nacionalisti Azova zapalili su komandni brod Donbasa,” navodi se u saopštenju Narodne milicije, prenosi agencija TAS S.

Ne isključuju da će, kako kažu, “ukrajinski i strani mediji uskoro početi da šire video snimke na kojima se vide mrtvi članovi posade kako bi diskreditovali ruske trupe”.

Zamenik šefa Narodne milicije DNR Eduard Basurin je 5. aprila objavio da u blizini Marijupolja gori turski brod “Azburg”, koji plovi pod dominikanskom zastavom, što je možda provokacija ukrajinskih nacionalista koji i dalje kontrolišu luku, podseća ruska agencija.

4 COMMENTS

  1. A zasto bi ukrajinci zapalili brod na kojem je bilo zaposleno 12 ukrajinaca !? Treba se informirati na par strana a ne samo na jednoj…

    • A sto su muslimani zrtvovali Srebrenicu? Kako to da je Naser Oric naprasno nestao u toj enklavi neposredno prije njenog pada a borce 28. divizije ostavio na cjedilu? Kako ni jedna optuznica nije podignuta u Hagu za slucaj Markale, Vase Miskina, Racak… a tada je, kao i danas, nastupila histerija
      o ratnim zlocinima nad civilima koji kupuju na pijaci, cekaju u redu za hljeb i “obradjuju” zemlju bas kada su srpske snage slomile otpor teroristima. Kako to da niko na zapadu nece ni da cuje za osmo- godisnje ubujanje civila u Donbasu, o “lesevima” koji se micu, izjavama onih koji su konacno oslobodjeni nacistickog terora. O bombardovanju SR Jugoslavije ni rijeci kao ni o osiromasenom uranijumu, kasetnim bombama, ubijanju djece i trudnica… STA OD OVOGA NIJE TACNO?

    • Sta je hiljadu poginulih ako navucemo ceo zapad protiv rusije, jesi naivan, propaganda ne bira mrtve, digli avion u vazduh sa preko 300 ljudi a nece 12 pobiti,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here