pixabay.com

SAD su blizu dogovora o isporuci krstarećih raketa dalekog dometa Ukrajini koje bi mogle da se lansiraju na ciljeve duboko unutar ruske teritorije.

Zvanični Kijev će morati da sačeka nekoliko meseci dok SAD rešavaju tehničke probleme kako bi takva isporuka bila moguća, izjavili su danas neimenovani američki zvaničnici. Uključivanje krstarećih raketa Joint Air-to-Surface Standoff Missiles (JASSM) u paket naoružanja namenjen Ukrajini moglo bi da bude najavljeno ove jeseni, rekli su za Rojters isti izvori, navodeći da konačna odluka ipak još uvek nije doneta.

Slanje JASSM raketa u Ukrajinu moglo bi značajno da pomeri strateški balans u rusko-ukrajinskom sukobu u korist Ukrajine jer bi se veći deo ruske teritorije našao u dometu moćnih, precizno navođenih američkih projektila, navodi britanska agencija.

Kako ocenjuju vojni analitičari uvođenje u ukrajinski vojni arsenal raketa JASSM, za radar nevidljivih projektila koji mogu da pogode ciljeve na većim udaljenostima od većine drugih ukrajinskih raketa, moglo bi da pomeri ruske borbene linije i lance snabdevanja za više stotina kilometara prema unutrašnjosti ruske teritorije što bi Moskvi ozbiljno otežalo da održava svoje ofanzivne operacije.

11 COMMENTS

    • Treba svi da shvate i znaju da Amerika hoće
      Da izazove rat velikih razmjera u Evropi?
      Zašto jer Rusi ,Kinezi i EU bi bili vodeći u
      Svetu to se amerima ne dopada jer oni žele
      da vječno oni budu prvi!
      Drugo sve te milijarde koje USD šalje u
      Ukrajini one polovinu završavaju u džepovima Zelenskog i Bajdena to vam je
      Prava istina !

  1. Kake crne rakete i pomeranje vise stotina kilometara neko gura svijet u nuklearnu kataklizmu nama obicnom i napacenom radnom narodu i nece biti tesko umrijeti jel nam je zivot tezak i nemamo zaliti za cim dok mafija koja vodi ove ratove i guraju svijet u unistenje pokrali su milijarde pa cak malo im hoce bilijone pa im zivot postao dosadan neznaju sta hoce pa bi malo da probaju kako izgleda spaljena planeta osecaju se mocnim misle da im i to ne moze nista silna mafija

  2. Rusi će u tom slučaju upotrebiti nuklearno oeužje tako da bi to bilo fatalno po Ukrajinu, jer ako bi Rusi prešli i preko toga bio bi to jasan signal zapadu da je Rusija nemoćna i slaba. NATO isprobava preko Ukrajine koliko može daleko da ide protiv Rusije i pokušava da sruši Putinov autoritet ne bi li pokrenuli žutu revoluciju i srušili ga sa vlasti.

  3. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺
    ДЛАВА БЕЛО-РУСИЈИ🇧🇾☦️🇧🇾

  4. I šta sad Ukrajinci će da ginu Rusi nešto manje a ameri će da uživaju e moj Zelenski , imaš sreću što jadni narod Ukrajine nije još svestan ko ga vodi inače od tebe nebi ostao ni komadić.

    • Ne lupaj, nego zamoli Putina da povuče svoje trupe sa teritorije okupirane suverene zemlje i eto ti mir. Pusti ti Zelenskog i jadni narod Ukrajine da brani svoju rodnu grudu. Ti bi im toplo preporučio da se predaju i da sledećih 500 godina provedu kao tvoji preci.
      No passaran!

  5. Ako kazu da ce isporučiti ukraincima te rakete a rusi odma neka kazu da ce hutima isporuciti za džabe one kindžale i sarmate pa da vidimo onda !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here