EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Ruska vojska (Foto: Arhiva)

Ruske snage upotrebile su teško naoružanje da napadnu sopstvene položaje u blizini sela Pikuzi kod Mariupolja, pokušavajući da prebace krivicu za napad na oružane snage Ukrajine, saopštila je danas Operativno-taktička grupa ukrajinske vojske.

Kako bi optužile ukrajinske trupe za upotrebu teškog naoružanja i napravile relevantnu sliku za ruske propagandne medije, ruske snage danas su izvele još jednu provokaciju, otvarajući vatru iz teškog naoružanja na sopstvene položaje u selu Pikuzi, navodi se u saopštenju ukrajinskih vojnih zvaničnika, javio je Ukrinform, preneo je Interfaks.

Ovakvim akcijama oni su još jednom pokazali svoj ciničan i ravnodušan odnos prema životima i zdravlju civila, ocenila je ukrajinska vojska.

Kako se navodi, Rusija nastavlja sa propagandnim metodama vođenja informacionog rata kako bi optužila oružane snage Ukrajine za granatiranje civilnog stanovništva, pokušavajući na taj način da prikrije, kako se tvrdi, sopstvene podmukle poteze.

3 COMMENTS

  1. Nejasno je zasto NATO ne pocne, kad se vec oseca ispravnim i jacim? Bice da su se preracunali i hteli bi se povuci, ali za taj scenario je kasno. Nisu smeli da uprazno prete i izazivaju. Samo su pomagali i dizali cenu svoje propasti. U drugim slucajevima nisu cekali. Sad su grcevito trazili naivne, koji ce umirati za tudje interese – ali takvih je malo.

  2. A sta ako je to potez ukrajinske vojske kako bi mogli podmetnuti ruskoj da cini propagandu i tdl.? Moguce je, zar ne? Kome verovati? Kojo propagandi ovog sveta?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here