Ukrajina u UN optužila Rusiju da je teroristička država

5

Zasedanje Generalne skupštine bilo je planirano radi odgovora na rusku odluku o pripajanju ukrajinskih regija Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje.

Govornici su međutim iskoristili priliku da osude jučerašnje napade krstarećim raketama u najmanje 14 ukrajinska regiona, uključujući glavni grad Kijev gde je poginulo najmanje 14 ljudi.

Rusija tvrdi da su joj na meti bila vojna i energetska postrojenja, ali neki projektili su pogodili civilne oblasti.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je da je „duboko šokiran“ ruskim raketnim napadom.

Evropska unija ocenila je da je počinjen ratni zločin, a predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da Rusija stoji iza terora i surovosti.

Američki predsednik Džozef Bajden, jedan od mnogih stranih lidera koji su razgovarali sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, založio se za nastavak pomoći Ukrajini, uključujući u naprednim sistemima odbrane, saopštila je Bela kuća.

5 COMMENTS

    • Rusija pre svega teroriše sopstven narod a zatim i druge narode. Znaš li uopšte kako Rusi žive jadno i bedno u Rusiji. Dobro živi samo mafija, a obični ljudi 2-3 porodice u jednom stanu. A o njihovom standardu da i ne govorim. Moja majka je sredinom osamdesetih bila tamo kao turista i švercer. Prodavala im je unihop, farmerice i dobro zna kako su bedno živeli još tada. Dok ruska mafija nezna više šta će s’novcem, idu u London sve što im treba tu su agencije za pružanje usluga, kupuju za njih odeću ma sve što treba a o pozlaćenim unutrašnjostima aviona i akvarijumima u njima i da ne govorim. Svi slični vama komentarišete svašta na osnovu onoga što vam se servira putem televizije, novina koji pišu i izveštavaju šta im se naredi. Al jazeera balkans je najobjektivnija i može je pratiti svako putem YouTube uživo 24/7

  1. Za trenutnu rusku administraciju, prvog coveka i glavnokomandujeceg – trenutno nema drugog naziva nego = teroristi i za njihovo delovanje = terorizam. Ubijati neduznu decu i ljude i nije neka hrabrost, zar ne?

  2. Sfrj
    Samo vi muslimani nemojete bilo koga da kritikujete Jer ste dio tima koji vijekovima ubija po svijetu u ime prava pravde demokratije citaj placke resursa drugih drzava naroda

  3. Kada bi bolje razmislio i informisa se Dražo, mislim da bude složio samnom. Pogledao sam video koji si preporučio, u Americi običan čovek bar ima neke šanse da uspe u životu, dok u Rusiji nikakve. A što se tiče ratova i Rusi su vodili ratove seti se Gruzije…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here