EPA/Yuri Kochetkov
Aleksej Navaljni

Nekoliko muškaraca, koji su uhapšeni na skupovima povodom smrti Alekseja Navaljnog prethodnih dana, dobili su poziv za vojsku u Sankt Peterburgu.

Policija je uhapsila nekoliko stotina ljudi širom Rusije koji su ostavljali cveće na memorijalnim mestima za Navaljnog, nakon što je umro u kaznenoj koloniji na severu Urala.

Najmanje šest osoba dobilo je vojni poziv, nakon što su pušteni iz pritvora, preneo je informativni Telegram kanal Rotonda.

– U pozivima se kaže da se uhapšeni moraju javiti u vojni odsek, u roku od nekoliko dana, kako bi proverili svoje podatke i prijavili se za vojsku – naveli su na Rotondi.

Kritičari Kremlja su ocenili da ruske vlasti često koriste pretnju služenja vojnog roka kao vid kazne za disidente, navodi Moskva tajms.

5 COMMENTS

  1. Русија је у рату са 4.Рајхом и само јака власт, спосбна и храбра да одбаци кукољ, може је одвести у победу …обожаваоци западних “вредности” нека се подсете оба Кенедија, М.Л. Кинга и Мухамед Алија, масе црнаца који су скончали на лсд и у Вијетнаму, да не излазим из 60тих и то је довољно

    • Svaki rezim je isti, ali imas problem sa sistemom vrednosti pa ne vidis kod ociju; svaka vlast je ista pa kad Ameri mogu kandidata za predsednika da razvlace po sudovima zasto je ti vise demokratski nego poziv za vojsku onima koji bi da ruse sistem… nama bi bilo bolje da gledamo svoja posla nego sto stalno tidja resavamo, pa kad svoje dvoriste ocistimo da onda kazemo eto kod nas ke drugacije, bolje… to sto u Srbiji vlada anarhija od ulice do parlamenta da zahvalimo AV koji se neodgovorno ponasa!? I zasto mislis da opozicija ima veca prava delovanja od vlasti, pa to je organska glupost u nekim glavama.. ne bi me bilo briga ni za kauboje mi za ruse da nas konacno ostave na miru da zivimo svoj a ne njihov svet?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here