Učiteljica Tatjana spojila Dunav i ”Nikolu Teslu”

0

 

Gosti iz Hileroda sa učiteljicom Tatjanom koja stoji izmedju Radivoja Jovića (desno) i trenera Dunava Bate Ćutića (levo)

 

 

 

Sve se dogodilo zahvaljujući učiteljici Srpske dopunske škole u Hamburgu, Tatjani Stefanović, koja sticajem okolnosti poznaje mnoge fudbalere iz danskog tima, koji su poreklom iz njenog zavičaja, Kladova i okoline.
 

Članovi Dunava, na čelu sa trenerom Batom Ćutićem, došli su na trodnevni izlet u Hamburg, da proslave uspešno okončanu sezonu i da pogledaju utakmicu Hamburg HSF – Bohum, a ukazala im se prilika da upoznaju i mnogo naših zemljaka, prvenstveno članove FK „Tesla".
 

Od prvog kontakta naša dva tima su našla zajednički jezik i interes. Sve je proticalo u prijatnoj atmosferi. Gosti su prisustvovali i meču „Nikole Tesle" protiv Teutonie 10, koja je završena pobedom naše ekipe sa 2:1, što je bio još jedan razlog više za dobro raspoloženje.
Dva kluba su ugovorila i susret u Danskoj u martu 2010. godine, a poseta bi bila uzvraćena u maju kada „Tesla" organizuje turnir.

 

Za ovu saradnju je veoma zainteresovan i glavni sponzor Dunava, ujedno i član kluba, Dragan Popović, inače direktor transportnog preduzeća „Topturist" iz Kopenhagena u čijem aranžmanu je upriličena i ova poseta Hamburgu. Za dobru saradnju zainteresovani su i kapiten Dunava Mile Ivašković i golgeter Mladen Dragaš, a njihova imena su garant budućih druženje.
 

U ime domaćina goste je ispratio potpredsednik „Tesle" Radivoje Jović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here