Učiteljica Svetlana ostaje im u srcima

0

Đaci naučili božićne običaje

Učenici ove dve škole su prisutnima, u prvom delu programa, izveli prikaz običaja vezanih za pravoslavni Božić. Paljenjem slavske sveće, unošenjem badnjaka i slame, zdravicom položajnika, kao i molitvom "Oče naš", učenici Isidora Ilić, Nataša Simić, Đorđe Knepfel, Đorđe Milutinović, Dragana Stanković, Viktorija Dolić, Miljana Milutinović, Ljiljana Borović, Bojana Antić, Tanja i Jovana Pejašinović, obučeni u srpske narodne nošnje, podsetili su kako se u matici Srbiji proslavlja najradosniji hrišćanski praznik – rođenje Isusa Hrista.

 

Prizore iz školskog života interpretirali su Dragana Stanković, Đorđe Knepfel, Viktorija Dolić, Uroš i Dejan Trandafilović iz St. Galena, ali i Andrijana Račić, Miodrag Perić, Sanja i Dejan Aranđelović, Nenad Babić iz Bišofcela. Školski deo programa završen je popularnom dečjom pesmom "Kad si srećan…" koju su svi horski otpevali.

 

 

Uzbuđenje: Stigao Deda Mraz

Ostatak večeri deca i roditelji su proveli u druženju sa Deda Mrazom koji je prethodno mališanima podelio željno iščekivane novogodišnje paketiće.

 

Ova priredba nije bila samo novogodišnja i božićna, već i – oproštajna. Naime, deca i roditelji su doneli poklon i sa svojom novom učiteljicom pripremili prigodan program u čast dosadašnje učiteljice Svetlane Ilić-Marček koju će, kažu, "nositi zauvek u svojim srcima".

 

Oproštaj

U svom govoru na rastanku, vidno dirnuta pažnjom kojom je okružena, učiteljica Svetlana je rekla:
– Za ovo vreme provedeno sa vama naučila sam da s lakoćom prihvatam stvari koje ne mogu da se promene i da još upornije istrajem u onim stvarima koje mogu i moraju da se menjaju i hvala Bogu time stekla mudrost da razlikujem jedne od drugih".
Odlazeća učiteljica je zahvalila deci na energiji i ljubavi kojom su je bodrili svih ovih godina i podelila im prigodne poklone koje je sama pripremila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here