U Zagrebu prekid zbog rasizma

0

Derbi utakmica poslednjeg, 36. kola šampionata Hrvatske, između Dinama i Hajduka prekinuta je u 84. minutu zbog neprimerenog ponašanja navijača na tribinama.
U trenutku prekida rezultat je bio 1:0 za Dinamo, a ovo je prvi put u istoriji hrvatske lige da je utakmica prekinuta iz tog razloga, prenela je Hina.
Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 5.000 gledalaca Ivan Bebek iz Rijeke, dok je jedini pogodak na utakmici postigao Jerko Leko u 78. minutu.
Utakmica koja nije ni o čemu odlučivala, jer je Dinamo već odavno osigurao prvo mesto, a Hajduk ne može biti slabije plasiran od trećeg mesta, bila je zanimljiva jedino po tome hoće li navijači dopustiti da se odigra do kraja.
Arbitar Ivan Bebek iz Rijeke dobio je pre početka meča jasna uputstva da utakmicu "mora prekinuti" ukoliko navijači budu uzvikivali rasističke ili homofobne parole, piše Hina.
Da namerava da dosledno primenjuje pravila, Bebek je pokazao već u 48. minutu kada je zbog ponovljenog neprimerenog ponašanja poslao igrače u svlačionicu i označio desetominutni prekid utakmice.
Konačno, kad je sudija u 84. minutu po treći put označio prekid, bio je to i definitivno kraj utakmice.
Kako je odigrano više od 80 odsto utakmice, prekinuti meč biće registrovan postojećim rezultatom 1:0 za Dinamo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here