U Valjevu pronađena granata zaostala iz rata

0

U Valjevu započela velika akciija čišćenja grada nakon poplava: Osečina pod vodom
 

Granata je pronađena pored korita rečice Ljubostinje, a uočili su je radnici preduzeća "Erozija" i pripadnici Vatrogasne brigade.

 

Stanovnici obližnje Ulice Dimitrija Tucovića kažu da takvih granta ima još i da ovo nije prva otkrivena. Ekipe Policijske uprave iz Valjeva ukloniće je tokom dana.

 

U današnjoj akciji čišćenja Valjeva, koja se izvodi na nekoliko lokacija, od klisure Fradca do fudbalskih igrališta Budućnosti i ZSK-a, uz radnike javnih komunalnih preduzeća učestvuje više od 100 volontera.

 

Gradski štab za vanredne situacije, koji i dalje svakodnevno zaseda, saopštio je danas da ponovo radi vodovod "Prskavac", koji snabdeva nekoliko valjevskih i mioničkih sela. Problema, međutim, ima u višim zonama sela Bačevci.

 

Takođe saopšteno je da danas počinje raspodela stočne hrane, iz humanitarne pomoći, namenjene stanovništu stradalom od poplava i klizišta.

 

Svetosavska omladina Valjevske eparhije SPC posetila je 87 Obrenovčana sa 30-oro dece smeštenih na Divčibarama i odnela im neophodnu humanitarnu pomoć. Tu pomoć danas će dobiti još 15 Obrenovčana sa devetoro dece.

 

Prve procene Opštinskog štaba za elementarne nepogode u Mionici ukazuju na štetu od 200 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here