U Titovoj zemlji smo videli budućnost

0

Index.hr
KUMROVEC – Na komemoraciji povodom 34. obljetnice smrti Josipa Broza Tita u njegovom rodnom Kumrovcu se okupilo stotinjak članova različitih delegacija
antifašističkih boraca i hrvatskih antifašista.
U Kumrovec su došli predstavnici Saveza
antifašističkih boraca Hrvatske, Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Krapinsko-zagorske županije koja je i organizirala komemoraciju, Saveza društava "Josip Broz Tito" te dvije delegacije iz Slovenije.
O Titu je govorila Veronika Kolman, članica Predsjedništva Mladih antifašistkinja i antifašista Zagorja, istaknuvši kako je današnji svijet prepun suprotnosti, neravnopravnosti te razlika između bogatih i siromašnih, što, naglasila je, nameće potrebu za jačanjem antifašističkih snaga.
– Revidiranje povijesti, opasnost rehabilitacije ustaštva pod krinkom kvazi domoljublja, situacije koje upućuju na rasizam, homofobiju i ksenofobiju, sve to krši temeljna ljudska prava i ostavlja iza sebe društvo u kojem mladi ne žele živjeti – poručila je Kolman i dodala kako mlađe generacije i danas poštuju temeljne društvene vrijednosti za koje se zalagao Josip Broz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here