Vesti
Ratko Rod Banjac

Predstojeće subote, 13. februara, u Pertu će biti odigran prvi memorijalni “Banjac kup”, u znak sećanja na proslavljenog fudbalskog trenera Ratka Roda Banjca, koji je iznenada preminuo prošle godine.

Velikanu u čast, sastaće se dva njegova kluba – Beli orlovi iz Dajanele i Forestfild junajted.

Dvomeč ova dva kluba održaće se na stadionu “Krejzi Domejn” u Hartfild parku, gde će najpre od 17 časova po lokalnom vremenu igrati rezervni timovi, dok je duel prvih postava zakazan za 19.00.

“Banjac kup će biti tradicionalna godišnja utakmica koja će slaviti lik i delo našeg voljenog Roda Banjca, a u kojoj će igrati njegovi Forestfild junajted i Beli orlovi,” objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba iz Dajanele.

Orlovi su bili poslednji klub koji je Rarko Banjac trenirao u bogatoj karijeri i smrt ga je zatekla na kormilu Belih orlova, dok je u Forestfildu ostavio najdublji trag, stvarajući od njih ne samo stabilnog člana Prve državne lige Zapadne Australije, već i klub sa renomiranom fudbalskom školom.

Posebno emotivno biće to što će se na terenu naći mnogi igrači Orlova koje je upravo Banjac selektirao i vodio tokom prošle godine, a koji su na kraju s Bobijem Despotovskim na klupi dogurali do velikog finala Druge državne lige Zapadne Australije.

Takođe, Banjčev dugogodišnji asistent Teri Braun, koji je s njim radio i u Dajaneli, sada je trener rezervi Forestfilda.

Ovaj memorijalni meč biće prilika za predstavljanje novog, značajno pojačanog tima Belih orlova, koji u nastupajućoj sezoni imaju šampionske ambicije. Zbog aktuelni restriktivnih mera broj gledalaca će biti ograničen, pošto je odigravanje fudbalskih utakmica u Pertu dozvoljeno u prisustvu ukupno 150 ljudi, uključujući igrači, trenere i službena lica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here