U “Kozari” kao kod kuće

0

Nisu ih zaboravili: Dobitnici povelja sa predsednikom društva

Uz izbor novog rukovodstva setili su se svojih "radilica", pa ih nagradili poveljama na kojim ih proglašavaju "počasnim članovima", a to su: Svetko Ćetković, Aleksandar Marković, Momčilo Vučić, Živka Mančić, Stojan Andrejić, Žika Sinadinović i Ilija Vujović.

 

A, upravo s njima, veteranima koji ne posustaju i koje naslednici i te kako poštuju, treba početi izveštavanje sa ovog skupa, na koji su došli i potpredsednik Skupštine dijaspore Srba u Francuskoj Predrag Janković i donedavni predsednik Miloš Janković, predsednik Zajednice srpskih udruženja Marko Marković, neumorni aktivista Zoran Milinković i drugi.

Lepo je bilo videti i rame uz rame tri predsednika: osnivača "Kozare" Svetka Ćetkovića, njegovog naslednika Vučića i današnjeg čelnika Bojana Sinadinovića. Bojan je nastavio stopama oca Žike, koji je od prvog dana u klubu, pa je doveo je ćerkicu Katarinu, koja je sa 16 meseci najmlađi član.

 

Zdravi koreni

– Ne može u "Kozari" da bude loše, jer ste postavljeni na zdravim korenima, koje je gradio Svetko Ćetković. Uvek ste imali najbolje uslove za rad. Mnogo je važno i da stari članovi vole klub. Zato se ne bojim za vašu budućnost – ohrabrio je prisutne Aleksandar Marković.

Veteran Stojan Andrejić je dodao:
-Čekam mlade, a ja nikad neću ostariti!
-A, ja apelujem na roditelje, ne dozvolite da vam se deca otuđe – zaključio je Svetko Ćetković.

– Imamo dopunsku školu sa 60 đaka koje svemu srpskom uči nastavnica Nataša Stojnić. Organizujemo zabavne večeri, ali na žalost poslednjih godina ostali smo bez folklora. Razišli se mladi, otišao koreograf, loša finansijska situacija. Istina, na naše priredbe dođu folkloraši iz drugih društava, lepo se družimo, ali nam je teško što nemamo svojih.

 

Stasaće mladi

– Svi znamo šta je "Kozara" uradila za 36 godina. Sada produžite sa malom decom, brzo će oni stasati. Među vama je i Miki Vujović, pomaže i pomagaće. Koliko vidim, klub je u usponu – naglasio je Mirko Marković.
Predrag Janković je dodao:
– Radite dobrovoljno i važno je da izdržite, a na takvom putu – klub jača.

 

A imamo nošnje, lepe su, vredne su, naše su blago i ni za šta na svetu ih nećemo prodati, to, obećavam. Od ove naše dečice, đaka srpske škole, napravićemo novu folklornu sekciju – kaže u dahu Bojan Sinadinović.

On je dodao da na računu u banci nema ništa, ali da nema ni dugova.
– Na sreću, naučili smo da prijatelje imamo u nevolji i pomažu nam. Kad smo bili u minusu, zavukli su ruku u svoj džep, pogurali nas. Mnogo im hvala!
Kao retko kad pričalo se otvoreno i iskreno, bez imalo ljubomore i zavisti prema drugima, a skupština je ličila na porodični skup.

Nova uprava

U novu upravu imenovani su: predsednik Bojan Sinadonović, potpredsednici Stojan Andrejić, Marija Nedeljković i Dragan Jovanović, sekretar je Konstanca Jovanović, zamenik sekretara Mirko Anđelković, blagajna Suzana Jovanović, veza sa školom Miki Vujović i savetnici i članovi Živka Mančić, Svetko Ćetković, Momčilo Vučić, Živojin Sinadinović, Zorica Petrović i Vladan Vulić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here