U Kanadi se lakše živi, u Srbiji lepše stvara

0

 

Specifičan žanr: Vojin Vasović
 

Film je prošle godine uvršten u takmičarski program 18 internacionalnih festivala, a dobitnik je dve nagrade – za najbolji kratki igrani film i najbolji strani film na festivalima u Nju Džersiju (u junu) i Sofiji (u oktobru).
 

 

U međuvremenu, Vasović je sa izvršnim producentom Stevanom Mitrovićem oformio producentsku kuću "To Blink Studio" koja će kao kanadsko-srpsku produkciju raditi njegov naredni film pod radnim naslovom "Ubij se za mene". Reč je o ostvarenju koje će kao druga od tri priče (zajedno sa "Daškom" i trećim nastavkom pod nazivom "Lir je bio mrtav"), činiti omnibus dugometražnu formu specifičnog žanra, spremnu za distribuciju.
 

U snimanje i realizaciju narednog projekta biće uključeni ovdašnji umetnici poreklom iz Srbije i oni koji tamo žive, a spremni su da razvijaju svoj specifični umetnički izraz.
 

"Cilj ovog filma ("Ubij se za mene") jeste da prikaže hiperbolisanu sliku današnjeg društva koje je nemotivisano, besciljno i prepušteno medijima. Glavni likovi filma su sredovečni par koji ne shvata da na svetu imaju samo jedno drugo i dane provode u kolotečini. Oni su samo pasivni posmatrači, a ne konzumenti života", objašnjava Vojin Vasović i ističe da film kroz odnos glavnih likova želi da poruči ljudima da se okrenu pravim vrednostima – ljubavi i prijateljstvu.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 14. 1.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here