commons.wikimedia.org/www.flickr.com/people/45644610@N03
Izraelska vojska

U izraelskom napadu na centralni pojas Gaze ubijena je osmočlana porodica, saopštili su u danas palestinski medicinski zvaničnici.

Kako je prenela agencija AP, u napadu u Gazi kasno sinoć pogođena je kuća u izbegličkom kampu Nuseirat, pri čemu su poginuli roditelji i njihovo šestoro dece, starosti od osam do 23 godine, saopštila je bolnica mučenika Al-Aksa u obližnjem Deir al-Balahu, gde su tela bila preneta.

Rečeno je da je još sedam osoba ranjeno, uključujući dve žene i dete koji su u kritičnom stanju. U severnoj Gazi, izraelske vazdušne i kopnene snage napale su Džabaliju, gde su se militanti, prema navodima vojske, pregrupisali.

Izrael je naredio punu evakuaciju severne Gaze, uključujući i grad Gazu, dok prema podacima Ujedinjenih nacija nikakva hrana nije ušla u to područje od 1. oktobra.

Izraelska vojska je u subotu potvrdila da su bolnice uključene u naredbe za evakuaciju, ali je rekla da nije postavila konkretan raspored.

Direktor bolnice Avda, Mohamed Salha rekao je da je ona među tri bolnice na severu, uključujući Kamala Advana, koje su primile male pošiljke goriva koje će trajati samo nekoliko dana, kao i da su im potrebni lekovi i medicinski materijal.

On je rekao da žrtve i dalje stižu i da samo njegova bolnica radi 12 do 15 operacija dnevno. Nakon godinu dana rata sa Hamasom, Izrael nastavlja da gotovo svaki dan udara na, kako navodi, mete militanata u Gazi.

Izraelska vojska navodi da pokušava da izbegne povrede civila i za njihovu smrt okrivljuje Hamas i druge naoružane grupe, jer deluju u gusto naseljenim područjima.

Poslednjih meseci izraelska vojska je više puta pogodila škole koje raseljeni koriste kao skloništa, optužujući militante da se kriju među njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here