U čast oca srpske duhovnosti

0

Bilo je veličanstveno, masovno i nezaboravno slavlje u čast oca srpske duhovnosti svetog Save, u istoimenoj crkvenoj opštini u nemačkom Diseldorfu. Bogosluženje i prepun hram bili su uvertira u još jedno slavlje, koje se ponavlja više od četiri decenije. Nastavljeno je u Ratingenu, u potpuno ispunjenoj dvorani "Dostlar salona", gde se okupilo više kod hiljadu gostiju i učesnika

 

 

SLAVSKI DOMAĆINI: Porodice Vučić i Perić

 

Kulturno-umetnički deo programa otvorio je domaći KUD "Moravac" spletom igara čiji igrači su zasluženo nagrađeni burnim aplauzima.

 

Bilo je na priredbi svega u izobilju, a najviše dobrog raspoloženja za koje su posebno zaslužni pevači iz domovine Nikola i Marinko Rokvić, specijalni gosti ovog svetosavskog slavlja. U dvorani je bilo kao u košnici, stekao se utisak da su srca devojačka bila vidno uznemirena Nikolinom pojavom na sceni.

 

Princ, princeza i konzuli

 

Vredno je napomenuti da su svetosavskom slavlju prisustvovali Princ Vladimir Karađorđević sa princezom Brigitom kao i srpske diplomate – generalni konzul Srbije u Diseldorfu Vlado Ljubojević i konzul Dragan Popović,sa porodicama.

U vreme propovedi, sveštenik Danilo Radmilović pomenuo je izbor episkopa niškog Irineja (Gavrilovića) za 45. patrijarha srpskog.

 

Od srca je poželeo novom patrijarhu zdravlje i snagu, te da nastavi duhovnim stazama upokojenog patrijarha Pavla.

 

Uputio je otac Danilo i zamerku medijima zbog nečasnog manipulisanja u predizbornom periodu.

 

Nije želeo nikoga konkretno da pomene izražavajući ličnu radost povodom ustoličenja novog patrijarha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here