Tuzlaci se šepure

0

Posle prva dva kola novog šampionata BiH sa vrha se, u društvu Sarajeva, smeši povratnik u društvo najboljih i jedan od nekadašnjih velikana – tuzlanska Sloboda.
Dve uvodne pobede, nad Travnikom i zeničkim Čelikom niko u Tuzli nije očekivao. Podsetimo, u drugom delu prošle sezone, u ligi FBiH, klub je sa klupe predvodio legendarni Ćiro Blažević. On je na kraj sezone otišao, a nasledio ga je Denis Sadiković.

Sarajevo mnogo jako
Banjalučki Borac zabeležio je katastrofalan start. Dva uvodna poraza, od Mladosti u Bijeljini i Sarajeva na domaćem terenu, unele su nemir u Banjaluci. Poslednji put kada je Borac startovao sa dva poraza – ispao je iz lige.
– Video sam zadnje rezultate Sarajeva i radi se o jednoj odličnoj ekipi. U poslednje vrijeme u Premijer ligi možda i nikada jača ekipa nije bila. Klub se konsolidovao, neke stvari su došle na svoje mesto i ja im želim sve najbolje – kaže kapiten Borca Vladan Grujić.
I zaista, Sarajevo izgleda mnogo bolje i dosta organizovanije od svih ostalih klubova u ligi. Da je klub mnogo iznad ostalih, svedoči i podatak da je najdalje dogurao u Evropi, a za nagradu ima susret sa Borusijom iz Menhengladbaha u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Radim svoj posao i znam samo da idemo od utakmice do utakmice. Čelik je imao kolosalnu priliku u otvaranju utakmice, ali smo mi u 15. minuti stigli do prednosti i dobili na sigurnosti i samopouzdanju. U drugom delu bila je sasvim druga priča, trebali smo pogoditi najmanje dva ili tri puta, ali je izostala realizacija. Zadovoljni smo startom šampiona, i idemo dalje hrabro u svaku novu utakmicu – rekao je Sadiković.
Dva gola u dva uvodna meča dao je Igor Radovanović, prekaljeni napadač koji je igrao u nekoliko domaćih klubova.
– Šta reći, dve utakmice, dve pobede! Mislim da su se ovakvom početku samo najveći optimisti i ljubitelji Slobode nadali. Moja dva pogotka…super sam i ja startovao, drago mi je da je tako. Nadam se da ćemo nastaviti sa tako dobrim rezultatima. Prezadovoljan sam – kaže Radovanović.
Ljubiteljima fudbala i onim neutralnima koji prate ovaj sport u BiH izuzetno je drago što je Sloboda odlično startovala u novoj sezoni, jer ovaj klub, po svemu zaslužuje da igra u najvišem rangu, a i još uvek nosi onaj stari, jugošmek, jer je klub iz Tuzle više sezona bio prvoligaš u staroj Jugoslaviji.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here