Turci oterali ruskog popa

0

Aleksej Ribakov (33), ruski sveštenik iz Bohuma, rešen je da posle deset godina službovanja, na sopstveni zahtev napusti ovaj nemački grad sa kompletnom porodicom. Povod je dugogodišnji "komšijski teror" koji je trpeo ovaj pravoslavni sveštenik.

 

Naši zemljaci hvale Bohum

 

Bohum inače važi za tolerantan grad prema došljacima, u kojem gotovo da nema međusobne netrpeljivosti među sugrađanima migrantskog porekla. U ovom gradu živi i veliki broj naših zemljaka, a mnogi od njih hvale kada je u pitanju suživot njegovih stanovnika.

"Prekipelo" mu je prošle nedelje kada su ga pred stanom sačekala trojica tamnoputih mladića koji su nasrnuli na njega, pljuvali ga, tukli i psovali.

 

On je uspeo da im se istrgne i pozove policiju, a napadači su se razbežali.

Otac Aleksej trpi šikaniranje i napade već četiri godine. Njegov automobil su poganili fekalijama, obijali ga, a na ulici su ovog Rusa neprestano vređali. Cilj je bio proterivanje ovog sveštenika samo zato što pripada pravoslavlju.

Ni policija se nije baš proslavila u zaštiti nedužnog čoveka, uprkos četiri podnete prijave protiv nasilnika. Tek ovih dana, policija je hitro reagovala kada su napadači fizički nasrnuli na oca Alekseja, pa je uhapšen jedan mladić (17) turskog porekla.
 

U lokalnom listu u Bohumu je objavljena izjava ovog ruskog popa da sigurno odlazi.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 31.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here