Sala za venčanje i svečana večera, venčanica, odelo, fotograf i bend su najosnovnije stvari za ,realizaciju jednog venčanja, ali nisu jedni s kojima se mladenci susreću.

Ali su verovatno jedni od najvećih financijskih izdataka s kojima će se morati suočiti tokom organizovanja venčanja. No, mnogi od njih zaboravljaju na naizgled male, ne toliko važne troškove koji bi ih na kraju mogli poprilično “udariti po džepu”.

Evo nekih od njih:

Pozivnice

Ukoliko želite da pozovete svoje goste na venčanje putem lepo ukrašenih pozivnice, budite spremni da izdvojite solidnu sumu novca za ovaj “detalj”.

Međutim, postoje i oni mladenci koji ne shvataju poziv na venčanje tako formalnim te će vam uputiti sms poruku kojom vas pozivaju da prisustvujete svečanom činu.

Degustacija kolača

Nažalost, degustacije torti i drugi kolača najčešće nisu besplatne. Ako niste sigurni gde biste naručili slatkiše, verovatno ćete posetiti nekoliko poslastičarnica pre donošenja konačne odluke, a to košta.

Tretmani ulepšavanja

Depilacija, čupanje obrva, sređivanje noktiju i svi drugi  tretmani ulepšavanja na koje planirate da odete ne bi li bile najlepše sebi tog dana, na rezultiraju popriličnim financijskim izdatkom. Ali sve za lepotu, zar ne? Ipak se jednom udajete…

Pokloni za goste

Na venčanjima je postala prasksa da gosti na stolu dobiju poklon koji će poneti kući kao uspomenu na ovaj dan. Tako, mladenci moraju da budu kreativni ali i da izdvoje određenu sumu novca z aove poklončiće za svoje prijatelje.

Večera za fotografe i bend

Zavisno od dogovora, ali najčešće mladenci sami plaćaju večeru za svoje fotografe i članove benda.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here