Trijumfovale krompiruše

0

Bilo je tu gibanica, bureka, savijača, krompiruša, sirnica, bundevara… Neke su bile vruće, tek izvađene iz rerne, a neke već odavno ohlađene, jer su tako ukusnije.
 

Vredne ruke domaćica, a i ponekog domaćina nisu su se štedele u pravljenju ovih specijaliteta, mahom po starim receptima naših baka. Na takmičenju su učestvovale 23 pita u dve kategorije, slane i slatke. Slastan, ali i veoma težak zadatak, imao je petočlani žiri u sastavu Rada Cvetković, Milisav Savić, Rađan Micić, Ralf Menc i Lazar Jugović, koji je morao da od svih "kandidata" odabere najukusniju pitu.
 

U kategoriji slanih pita ove godine su ubedljivo trijumfovale krompiruše koje su zauzele prva ti mesta dok je kod slatkih, pita od jabuke za nijansu bila ukusnija od dve pite-bundevare.
 

Najbolju pitu sa krompirom i mesom napravio je ove godine Boris Bogdanović, drugo mesto je pripalo Čolak Mariji, dok je nagradu za treće mesto dobila Ramiza Mladenović.
 

Prvu nagradu za pitu od jabuka odnela je Danica Marković, Vesna Komadinić je sa svojom bundevarom-pitom zauzela drugo a Ljubinki Ćirjanić-Bađić i njenom suprugu Draganu Ćirjaniću pripalo je treće mesto.
 

Pobednik je ipak na kraju bila publika koja se pobrinula da nijedna pita ne ostane nepojedena, a za muziku i odličnu zabavu do kasno u noć, pobrinuo se Jožef – Jole Varga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here