Treća pobeda Rozberga

0

 

 

Opet najbrži: Niko Rozberg
 

Teško da će neko ove sezone u Formuli 1 uspeti da ugrozi Mercedes. Da sve bude lošije po navijače Red Bula, Mercedes je ostvario dvostruki trijumf na stazi rivala – na Red Bul ringu u Austriji.
Niko Rozberg je pobedio, a drugi pilot Mercedesa Luis Hamilton završio je na drugom mestu. Treći je na cilj došao vozač Vilijamsa Finac Valteri Botas, kome je to prvo stajanje na pobedničkom postolju u karijeri.
Ovo je treća pobeda Rozberga u sezoni, ukupno šesta u njegovoj karijeri. I ujedno, ovo je šesti dvostruki trijumf Mercedesa ove sezone (voženo je osam trka, uključujući ovu).
Navijači Red Bula dobili su još jedan udarac – trku nije završio Sebastijan Fetel. Imao je mehaničkih problema još na startu trke, da bi u 37. krugu obavestio svoj tim da odustaje. Fetel nije završio ni trke za Veliku nagradu Australije i Monaka ove sezone.
Naredna trka Formule 1 voziće se 6. jula za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.
Start trke protekao je bez ispadanja. Masa, koji je imao pol poziciju, dobro je startovao i iza sebe je ostavio Botasa, Rozberga, Alonsa i Hamiltona, koji je zbog loših kvalifikacija startovao sa devetog mesta. Hamilton je posle dobrog starta u prvom krugu uspeo da izbije na četvrto mesto.
Sve do druge serije odlazaka u boks, sredinom trke, dvojac Mercedesa pritiskao je vozače Vilijamsa na čelu, da bi se posle izlaska iz pit-stopa i zamene pneumatika Rozberg i Hamilton pretekli Botasa i Masu, a potom i stekli prednost na čelu trke.
Rozberg, koji je ovom pobedom stekao 29 bodova prednosti u generalnom plasmanu ispred Hamiltona, sve do poslednjeg kruga trke nije dopustio Britancu priliku da ga napadne.

GENERALNI PLASMAN
Vozači
1. Niko Rozberg 165
2. Luis Hamilton 136
3. Danijel Rikardo 83
4. Fernando Alonso 79
5. Sebastijan Fetel 60
Konstruktori
1. Mercedes 301
2. Red Bul 143
3. Ferari 98
4. Fors Indija 87
5. Vilijams 85

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here